“Όλα υπό έλεγχο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας”

0
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Η διαβεβαίωση ότι «η εφημέρευση του Νοσοκομείου Καλαμάτας είναι ασφαλής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προκύπτουν έκτακτες ανάγκες για τις οποίες καθημερινά η Διοίκηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να βρίσκονται λύσεις η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας», δίνεται με ανακοίνωση της Διοίκησης του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος, στην οποία σημειώνεται πως «αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπηρετούν 68 μόνιμοι ειδικευμένοι ιατροί και 32 επικουρικοί ιατροί».

Παράλληλα δίνεται απάντηση και στον βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλή Μαντά, μια μέρα μετά την επίσκεψή του στον υπουργό Υγείας Βασ. Κικίλια και την ανακοίνωσή του ότι “τις τελευταίες ημέρες, θεσμικοί φορείς της ιατρικής κοινότητας της Μεσσηνίας, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, για τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, που παρουσιάζουν τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο που αυτές εγκυμονούν, για την δημόσια υγεία στο Νομό μας».

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου έχει ως εξής:

«Με αφορμή τα δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες σχετικά με ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η Διοίκηση του Νοσοκομείου κάνει γνωστά τα παρακάτω:

Τις επόμενες ημέρες δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) τέσσερις (4) μόνιμοι διορισμοί ιατρών ΕΣΥ. Ειδικότερα διορίζονται οι ιατροί:

  • Παθολόγος (Τσάλτα Παναγιώτα-Δανάη)
  • Χειρουργός-Διευθύντρια ΤΕΠ (Λυμπεροπούλου Δήμητρα)
  • Παιδοψυχίατρος (Δεληγιάννη Ευθυμία) και
  • Ψυχίατρος (Παπαχρονοπούλου Βασιλική)

Επισημαίνεται δε, ότι τις προηγούμενες ημέρες εγκρίθηκε η πρόσληψη τριών επικουρικών ιατρών ειδικοτήτων (1 Ακτινοδιαγνωστικής, 1 Χειρουργικής και Καρδιολογίας) όπου οι δύο από αυτούς (ο κ. Παναγόπουλος Δημήτριος στη Χειρουργική και ο κ. Χρυσαύγης Βασίλειος στο Ακτινολογικό) ήδη ανέλαβαν υπηρεσία και αναμένεται η πρόσληψη ενός ακόμα Καρδιολόγου.

Συνεχίζοντας, η Διοίκηση του Νοσοκομείου θέλει να ενημερώσει ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία αξιολόγησης για την πρόσληψη μόνιμου Παθολόγου – Ογκολόγου, όπως επίσης και για τις θέσεις μόνιμων Επιμελητών Β΄ διαφόρων ειδικοτήτων για την στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, οι οποίες καθυστέρησαν λόγω των εθνικών εκλογών.

Κλείνοντας η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας θέλει να γνωρίσει σε όλη την μεσσηνιακή κοινωνία ότι αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπηρετούν 68 μόνιμοι ειδικευμένοι ιατροί και 32 επικουρικοί ιατροί διαβεβαιώνοντας ότι η εφημέρευση του Νοσοκομείου Καλαμάτας είναι ασφαλής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προκύπτουν έκτακτες ανάγκες για τις οποίες καθημερινά η Διοίκηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να βρίσκονται λύσεις.

Τελειώνοντας, όσο αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 292 άτομα μόνιμο προσωπικό και 35 άτομα επικουρικό προσωπικό, έχοντας βελτιωθεί κατά πολύ ο βαθμός στελέχωσης των νοσηλευτικών τμημάτων».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.