Ψηφιακό Πάρκο Πολιτισμού στον Δήμο Οιχαλίας

0

Την ένταξη του έργου «Δημιουργίας Ψηφιακού Πάρκου Πολιτισμού στον Δήμο Οιχαλίας με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας», προϋπολογισμού 271.400 €, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020, ανακοίνωσε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου.

«Δουλέψαμε σκληρά, με σχέδιο, συνεργασίες και αποφασιστικότητα και πετύχαμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα για το Δήμο Οιχαλίας και τη Μεσσηνία» δήλωσε η κα Νικολάκου και πρόσθεσε ότι με το έργο αυτό «θα δημιουργήσουμε στο Δήμο Οιχαλίας ένα εντυπωσιακό πάρκο ψηφιακής προβολής και εικονικής πραγματικότητας για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Το πάρκo θα εγκατασταθεί στο κτήριο του παλαιού Ειρηνοδικείου του Μελιγαλά και θα αναδεικνύει την ιστορία, τα αξιοθέατα και τα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής. Με τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας και ολογραμμάτων, θα προσφέρεται στον επισκέπτη μια ανεπανάληπτη βιωματική εμπειρία ενισχύοντας παράλληλα τη μάθηση και τη διατήρηση της τοπικής ιστορίας».

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα «ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς» του επιχειρησιακού προγράμματος Πελοποννήσου. Το κεντρικό τμήμα του πάρκου θα αφορά τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνος, την οικία της Μαρίας Κάλλας και την Γέφυρα Μαυροζούμενας, αλλά και λαογραφία της περιοχής.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.