Ψήφισμα της Δυτικής Μάνης για αποζημιώσεις των αγροτών

0

Στο «σοβαρό πρόβλημα τόσο από την έλλειψη βροχοπτώσεων όσο και από τον ασυνήθιστο για την εποχή καύσωνα μιας που από τις 15 έως 19 του μηνός Μαΐου», αναφέρεται σε ψήφισμα που Δήμου Δυτικής Μάνης, που -όπως σημειώνεται- είχαν ως αποτέλεσμα «στα ελαιόδεντρα να έχουμε μεγάλη πτώση καρπού».

Στο ψήφισμα το οποίο υπογράφεται από τον δήμαρχο Δημ. Γιαννημάρα,, οι αγρότες «χρειάζονται τη στήριξη της Πολιτείας όπου με Πολιτική απόφασή της θα τους αποζημιώσει για τις ζημιές που έπαθαν από τον καύσωνα αφού υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΛΓΑ καταγράψουν πρώτα το μέγεθός τους».

Το ψήφισμα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Δύο χρόνια τώρα οι αγρότες μας έχουν υποστεί πολύ μεγάλη μείωση του εισοδήματός τους εξ αιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων. Τη φετινή χρονιά αντιμετωπίζουν και πάλι σοβαρό πρόβλημα τόσο από την έλλειψη βροχοπτώσεων όσο και από τον ασυνήθιστο για την εποχή καύσωνα μιας που από τις 15 έως 19 του μηνός Μαΐου είχαμε ακόμα και 40 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασία. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν από τα ελαιόδεντρα να έχουμε μεγάλη πτώση καρπού. Από την άλλη η φετινή «πανδημία» έχει δημιουργήσει, λόγω των επιπτώσεών της, ανασφάλεια στους αγρότες και οικονομική αδυναμία για καλλιέργειες αλλά και φόβο για διάθεση των προϊόντων τους.

Κύριε Υπουργέ

Επειδή οι αγρότες είναι βασικοί μέτοχοι της ανάπτυξης της Πατρίδας μας χρειάζονται τη στήριξη της Πολιτείας όπου με Πολιτική απόφασή της θα τους αποζημιώσει για τις ζημιές που έπαθαν από τον καύσωνα αφού υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΛΓΑ καταγράψουν πρώτα το μέγεθός τους.

Ο Δήμαρχος
Γιαννημάρας Δημήτριος»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.