Ψήφισμα για τους Παλαιστίνιους

0

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ψήφισμα υποστήριξης των Παλαιστινίων, σύμφωνα με τις δεκάδες αποφάσεις του ΟΗΕ, στη λογική ότι η διασφάλιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ειρήνευση της πολύπαθης περιοχής της Παλαιστίνης, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, το οποίο συνήλθε σε συνεδρίαση σήμερα Τρίτη (15 Μαΐου 2018), στις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη, στο ιστορικό Δημαρχείο.

Ακόμα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η μετάβαση στην Κίνα τριμελούς αποστολής του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να μετάσχει σε διάσκεψη διεθνούς συνεργασίας, που συγκαλεί στα τέλη Ιουνίου ο Δήμος της αδελφοποιημένης με την Καλαμάτα πόλης Σι’ Αν. Στην αποστολή μετέχουν ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δημόπουλος, ως επικεφαλής, ο (αντιδήμαρχος) Θανάσης Βασιλόπουλος, ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μεσσηνίας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Το Σώμα ενέκρινε εξάλλου, την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Καλαμάτας για άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ. 435. Είχε προηγηθεί δικαστική απόφαση. Η απαλλοτρίωση οικοπέδου στη συμβολή των οδών Μεσσηνιακής Γερουσίας και Βιλλεαρδουΐνου, έναντι της εισόδου του Κάστρου, αίρεται και ο ιδιοκτήτης του, τα Αλεξανδράκεια Κληροδοτήματα, που είναι κοινωφελές ίδρυμα, μπορεί να το αξιοποιήσει.

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας -σε συνέχεια εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας- αποφάσισε να προσφέρει 40 θέσεις μαθητείας συνολικά για τους μαθητευόμενους και σπουδαστές των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, ΙΕΚ), για το σχολικό έτος 2018-2019. Το μηνιαίο κόστος ανά μαθητευόμενο θα ανέλθει σε 200 ευρώ και θα βαρύνει το Δήμο Καλαμάτας. Για τον καθορισμό των ειδικοτήτων, εξουσιοδοτήθηκε να αποφασίσει η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΦΩΤΟ: Ηλ. Γεωργουλέας

ΦΩΤΟ: Ηλ. Γεωργουλέας

Η 3η Γαλάζια Νύχτα (του 2018) του Δήμου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Γαλάζια Νύχτα, στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, θα λάβει πανελλήνια προβολή και σκοπός της διοργάνωσής της είναι η οικονομική ενίσχυση της παραλιακής ζώνης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.