Ψάχνει για… κάου μπόι ο Δήμος Καλαμάτας

0

Ο Δήμος θα προχωρήσει σε διαγωνισμό και θα επιλέξει ανάδοχο, ο οποίος θα φροντίζει για τη σύλληψη και το σταβλισμό των μη επιτηρούμενων ζώων στον Ταΰγετο, τα οποία κάνουν εκτεταμένες ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις. Στη συνέχεια, θα κινούνται οι διαδικασίες, οι οποίες θα προβλέπονται από το νόμο.

Σε σύσκεψη, που έγινε τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, υπό την προεδρία του Δημάρχου και με τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών, αποφασίσθηκε να ξεκινήσει η διαδικασία διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου, ο οποίος θα πρέπει να διαθέτει νόμιμο στάβλο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «ο Δήμαρχος Καλαμάτας έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες κατά το παρελθόν για την επίλυση του ζητήματος, ενώ είχαν πραγματοποιηθεί συσκέψεις στο γραφείο του πρώην Εισαγγελέα Καλαμάτας κ. Σταύρου χωρίς αποτέλεσμα. Ο Δήμος δε διαθέτει τους μηχανισμούς για τη σύλληψη των μη επιτηρούμενων ζώων και, επιπλέον, αρκετοί κάτοικοι της περιοχής των χωριών της Αλαγονίας εμπλέκονται στο θέμα, καθώς είναι κάτοχοι των μη επιτηρούμενων ζώων».

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΓΕΛΑΔΙΑ

Να σημειωθεί ότι κατηγορούμενοι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ήταν στις 22 Ιανουαρίου δύο αντιδήμαρχοι Καλαμάτας για το θέμα των αδέσποτων βοοειδών στον Ταΰγετο, καθώς και τρεις ιδιοκτήτες των 600 περίπου βοοειδών, “ελευθέρας βοσκής».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι ιδιοκτήτες των ζώων «άφησαν αυτά να περιφέρονται δίχως ενώτια, ελεύθερα και ανεπιτήρητα, σε ημιάγρια κατάσταση, σε πολυπληθείς συνήθως αγέλες, στην ως άνω περιοχή κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα (2013 – 2015), με αποτέλεσμα τη διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας”

μοιραστειτε το:

Comments are closed.