“Χωρίς περιορισμούς όλες οι επιχειρήσεις στις 120 δόσεις”

0

«Είναι αναγκαίο και απαραίτητο, η ρύθμιση των 120 δόσεων να αφορά όλες τις επιχειρήσεις, χωρίς καμία εξαίρεση για το ύψος των οφειλών και του τζίρου τους», σημειώνεται σε επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλη Ξυγκώρου προς Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, με την οποία ζητείται «να αρθεί και ο τελευταίος περιορισμός ένταξης στη ρύθμιση επιχειρήσεων με χρέη άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ».

Ειδικότερα, στην επιστολή του κ. Ξυγκώρου που έχει ως θέμα την «Ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων όλων των επιχειρήσεων χωρίς περιορισμούς», αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Οι προωθούμενες Κυβερνητικές αλλαγές για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι αναμφίβολα προς την σωστή κατεύθυνση. Τόσο η μείωση του επιτοκίου από το 5% στο 3% όσο και η μείωση της ελάχιστης δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ δίνουν την δυνατότητα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, όχι μόνο να ενταχθούν στην ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά και να μπορέσουν να την διατηρήσουν.

Επειδή η ρύθμιση συνοδεύεται και από την αναστολή των κατασχέσεων και των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και όπως εξαγγέλθηκε, θα είναι η τελευταία ρύθμιση που θα επιτρέψει στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της χώρας να παραμείνουν ζωντανές, θεωρούμε ότι πρέπει να αρθεί και ο τελευταίος περιορισμός ένταξης στη ρύθμιση επιχειρήσεων με χρέη άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει όσες επιχειρήσεις δε θα μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση στο οριστικό λουκέτο, με συνέπεια την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι είναι αναγκαίο και απαραίτητο, η ρύθμιση των 120 δόσεων να αφορά όλες τις επιχειρήσεις, χωρίς καμία εξαίρεση για το ύψος των οφειλών και του τζίρου τους.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στην προσπάθεια ανασύνταξης της οικονομίας χρειάζονται όλοι, πέρα από εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

Με εκτίμηση
Βαγγέλης Ξυγκώρος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

μοιραστειτε το:

Comments are closed.