Χωρίς απαντήσεις για τους αγρότες η σύσκεψη του ΕΛΓΑ

0

Σύσκεψη, με αντικείμενο τις καταστροφές φυτικού κεφαλαίου σε περιοχές της Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, χωρίς όμως να δοθούν απαντήσεις και λύσεις στα αιτήματα των πληγέντων παραγωγών και γενικότερα των αγροτών.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Προέδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ε. Νίκας, καθώς και στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες και των δύο πλευρών.

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας ανακοινώθηκαν σχετικά τα εξής:

«Από πλευράς Περιφέρειας, ζ ητήθηκε η τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του ΕΛΓΑ, γιατί είναι ξεπερασμένος και χρειάζεται νέος κανονισμός, συμβατός με τις νέες συνθήκες και τις ανάγκες που δημιουργούνται, δεδομένων των προβλημάτων που φέρνει η κλιματική αλλαγή. Ζητήθηκε, επίσης, να βελτιωθεί η συνεργασία μεταξύ εκτιμητών και παραγωγών. Τέλος, ειδικά από την Κορινθία, ζητήθηκε οι παραγωγοί της Κορινθίας να ενταχθούν στην ευθύνη της Πελοποννήσου και όχι στην ευθύνη Πατρών/Δυτικής Ελλάδος.

Από τον Πρόεδρο κ. Λυκουρέντζο και τους εκπροσώπους του ΕΛΓΑ, δόθηκαν απαντήσεις, ενώ τονίστηκε κυρίως το θέμα των οικονομικών δυσκολιών του ΕΛΓΑ, ο οποίος έχει μοναδική πηγή χρηματοδότησης τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και καλείται να ανταποκριθεί στις αυξημένες πλέον απαιτήσεις».

Στη σύσκεψη, από την πλευρά της Περιφέρειας συμμετείχαν οι 5 χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες της Πελοποννήσου, Γιάννης Μαλτέζος, Χρήστος Λαμπρόπουλος, Τάσος Γκιολής, Θεόδωρος Βερούτης, Στάθης Αναστασόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης, καθώς και οι διευθυντές των ΔΑΟΚ όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.