Χρυσόστομος: Οι γείτονες δοκίμασαν τις αντοχές μας…

0

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

Στην απελευθέρωση και τον επαναπατρισμό των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν σε τουρκικές φυλακές, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος προς τους πιστούς που είχαν συρρεύσει σήμερα(15/8/18), ημέρα που τιμάται η Κοίμηση της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Βουλκάνου.

DYO STRATIWTIKOI

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε «αυτή η κίνηση, αυτό το γεγονός της απελευθέρωσης, να είναι απαρχή για την εμπέδωση και την εγκαθίδρυση του πνεύματος της Ειρήνης και της συναντίληψης με τους γείτονες, οι οποίοι για μεγάλο χρονικό διάστημα δοκίμασαν τις αντοχές μας, τις αντοχές μας απέναντι στην πατρίδα μας».

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης αναφερόμενος στο συγκεκριμένο γεγονός ανέφερε τα εξής:

«Επιθυμώ να τονίσω την ενδυνάμωση, αυτή τη δύναμη και κουράγιο που έδωσε η Θεοτόκος όλο αυτό τον καιρό σε αυτές τις δύο οικογένειες των Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι τελικά αφέθησαν ελεύθεροι επιβεβαιώνοντας ότι η Υπεραγία Θεοτόκος είναι Μητέρα και Ελευθερώτρια των ανθρώπων.

Και εμείς, μαζί με αυτή τη διπλή χαρά, τη χαρά του εορτασμού της Κοιμήσεως, αλλά και της απελευθέρωσης των Ελλήνων στρατιωτικών και συμπολιτών μας, απευθυνόμεθα προς την Υπεραγία Θεοτόκο και μαζί με τις ευχαριστίες μας γι αυτήν της τη μεσιτεία προς το Θεό, ευχόμεθα αυτή η κίνηση, αυτό το γεγονός της απελευθέρωσης, να είναι απαρχή για την εμπέδωση και την εγκαθίδρυση του πνεύματος της Ειρήνης και της συναντίληψης με τους γείτονες, οι οποίοι για μεγάλο χρονικό διάστημα δοκίμασαν τις αντοχές μας, τις αντοχές μας απέναντι στην πατρίδα μας, τις αντοχές μας απέναντι στους συμπολίτες μας.

Δοκίμασαν ακόμα και το πνεύμα της σύνεσης που χαρακτηρίζει το ελληνικό στράτευμα, αλλά και τους πολιτικούς μας και που αποφεύχθηκαν γεγονότα τέτοια, που μπορούσαν να είναι ολέθρια για την κατάσταση της ειρήνης και της ισορροπίας στην ευρύτερη περιοχή. Ας ευχηθούμε λοιπόν, η σημερινή ημέρα να είναι η μέρα απαρχής ειρήνης, συνύπαρξης, συμβίωσης, και πάνω από όλα, συνεργασίας όλων των λαών, για το καλό της παγκοσμίου ανθρωπότητος».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.