Χρηματοδοτήσεις 2.150.000 € για έργα στο Δήμο Μεσσήνης

0

Νέες χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 2.158.999,52 χορηγούνται προς το Δήμο Μεσσήνης, καθώς εντάχθηκαν δε προγράμματα οι πράξεις «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών, των παραλιών Μπούκας, Ανάληψης, Πεταλιδίου και Αγ. Ανδρέα», προϋπολογισμού 239.999,52 ευρώ και η «Αλλαγή Χρήσης Αποθήκης ΑΣΟ σε αμφιθέατρο 150 ατόμων, αίθουσα προβολών και Δημοτική Βιβλιοθήκη», προϋπολογισμού 1.919.000,00 ευρώ.

Σε ανακοίνωση, που υπογράφεται από το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη, και εκφράζονται ευχαριστίες προς τον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση, αναφέρονται τα εξής:

«Το EΣΠΑ 2014-2020, η κυβέρνηση από ότι αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά είναι αποφασισμένη να το αξιοποιήσει αναπτυξιακά με τον καλύτερο τρόπο για το καλό του τόπου και των πολιτών.

Στα πλαίσια αυτά, από τον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», με πρωτοβουλία μας, αλλά με την απεριόριστη βοήθεια και συμπαράσταση του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και της Ειδικής γραμματέως Ειδικής Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ κ. Ευγενίας Φωτονιάτα, εντάχθηκαν έργα ιδιαίτερης σημασίας για το δήμο μας.

Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν οι πράξεις: «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών, των παραλιών Μπούκας, Ανάληψης, Πεταλιδίου και Αγ. Ανδρέα», προϋπολογισμού 239.999,52 ευρώ και η «Αλλαγή Χρήσης Αποθήκης ΑΣΟ σε αμφιθέατρο 150 ατόμων, αίθουσα προβολών και Δημοτική Βιβλιοθήκη», προϋπολογισμού 1.919.000,00 ευρώ.

Όσο αφορά την προσβασιμότητα στις παραλίες είναι αυτονόητο για όλους το δικαίωμα πρόσβασης και εμείς έχουμε υποχρέωση, το δικαίωμα να το κάνουμε πραγματικότητα.

Σχετικά με τη χρήση των αποθηκών του ΑΣΟ, στις άμεσες προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία σύνταξης των μελετών, το έργο να ξεκινήσει, να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί σύμφωνα με το σκοπό του ως πολυχώρος πολιτισμού.

Αξίζει έπαινος και ευχαριστίες τόσο στον κύριο Υπουργό όσο και στη κ. Eιδική Γραμματέα γιατί το ΕΣΠΑ 2014-2020, με την ιδιότητα του ως εμπροστοβαρές καθίσταται πλέον ένα δυνατό γρανάζι στην αναπτυξιακή μηχανή του δήμου μας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.