Χειροτονία αξιωματικού της Π.Α. στην Ι. Μ. Μάνης

0

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, το πρωί της Κυριακής (12/8/2018), χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κοίτας του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε και η εις διάκονον χειροτονία του π. Κωνσταντίνου Παντελεάκου, αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας ε.α. και πατέρα 4 παιδιών, ο οποίος θα υπηρετεί ως άμισθος κληρικός την Ιερά Μητρόπολη Μάνης.

manh xeirotonia PA 3

Μετά την προσφώνηση του χειροτονούμενου, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενο είπε μεταξύ άλλων: «Τώρα από την στολή του αξιωματικού της Αεροπορίας έρχεσαι μετά την σύνταξή σου, εδώ στην Εκκλησία για να ενδυθείς την άλλη στολή, εκείνη του ιερού ράσου με την χειροτονία σου. Έχεις προσόντα και τάλαντα. Πολλά απ’ αυτά τα απέκτησες στις Ένοπλες Δυνάμεις που επί τόσα χρόνια υπηρέτησες. Κυρίως έχεις την μεγάλη αρετή της υπακοής και της πειθαρχίας. Αυτά θα τα χρειαστείς γιατί όλα στην Εκκλησία γίνονται κατά την τάξιν».

Ο Μητροπολίτης με τον π. Κων/νο Παντελεάκο αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας ε.α. και την οικογένειά του μετά την χειροτονία του.

Ο Μητροπολίτης με τον π. Κων/νο Παντελεάκο αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας ε.α. και την οικογένειά του μετά την χειροτονία του.

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ο Ποιμενάρχης στον χειροτονούμενο: «χειροτονείσθε στον Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και αυτό όχι μόνο να το ενθυμείσθαι αλλά να αποτελεί μεγάλη αφορμή προς μίμηση των Αγίων Αποστόλων. Διάκονοι Χριστού ήταν, έτσι και εσύ. Προχώρησε με ακλόνητη πίστη στη διακονία σου και να είσαι προσεκτικός. Προχώρησε σε άλλες τώρα πτήσεις όχι με το αεροπλάνο που επαξίως εργάσθηκες, αλλά σε πτήσεις πλέον πνευματικές, σε πτήσεις στις καρδιές των ανθρώπων».

Ο κ. Κωνσταντίνος Θωμά Παντελεάκος, κατετάγη το 1985 με την 26η σειρά ΣΥΔ (Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας) και έλαβε την ειδικότητα του Αμύνης Αεροδρομίων. Αποστρατεύθηκε το 2010 με το βαθμό του Σμηναγού.

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολις Μάνης

μοιραστειτε το:

Comments are closed.