Ικανοποίηση Χαρδαλιά για τα μέτρα στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

0

Ικανοποίηση για το επίπεδο προετοιμασίας και των μέτρων που έχουν ληφθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” ως προς την εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγείας -εν όψει της επαναλειτουργίας του για διεθνείς πτήσεις- εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισκέφθηκε τον αερολιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σήμερα, Παρασκευή (26/6/20) το απόγευμα.

Ενόψη της τεχνικής σύσκεψης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, υπο την προεδρία υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού θα γίνονται έλεγχοι σε επιβάτες, όχι δειγματοληπτικοί αλλά στοχευμένοι, με την χρήση αλγόριθμου και με τη χρήση βάσης δεδομένων που θα δημιουργείται από τα στοιχεία τα οποία υποχρεωτικά θα συμπληρώνουν όσοι ταξιδεύουν. Αναφέρθηκε επίσης στην στήριξη του σχεδιασμού από ιατρικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων -στην Καλαμάτα θα συνδράμει η 120 ΠΕΑ, όσον αφορά τους ελέγχους που θα γίνονται στο αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «θέλουμε τον τουρισμό, επιδιώκουμε την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά πάνω από όλα θα προστατεύσουμε την δημόσια υγεία» και πρόσθεσε: «Σε αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις, κι αυτό αποτελεί προτεραιότητα σε κάθε μας κίνηση και τώρα, στο άνοιγμα των συνόρων και των πτήσεων του εξωτερικού».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ενόψη της τεχνικής σύσκεψης στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας, σχετικά με την τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών πρωτόκολλων και το ασφαλές άνοιγμά του

‘Οπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκίνησε ένα οδοιπορικό επισκέψεων και αυτοψιών και στα 18 πεαεροδρόμια. Όσον αφορά σε αυτό της Καλαμάτας έγινε τεχνική σύσκεψη με όλους τους αρμοδίους, προκειμένου να βεβαιωθεί ως προς την τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών πρωτόκολλων και το ασφαλές άνοιγμα των αεροδρομίων ενόψη της επανέναρξης των αεροπορικών συνδέσεων της Καλαμάτας με αεροδρόμια του εξωτερικού.

Την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς, θα γίνει άσκηση προσομοίωσης για να διαπιστωθούν τυχόν δυσλειτουργίες στον σχεδιασμό.

Στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας “Αλ. Κουμουνδούρος”, στην Καλαμάτα, η σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός, με την άφιξή του στο αεροδρόμιο, συμμετείχε σε τεχνική σύσκεψη με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- του αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη, των ανιπεριφερειαρχών Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου κι Τουρισμού Αννας Καλογεροπούλου, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ταξίαρχου Παναγιώτη Πούπουζα και του περιφερειακού διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχου Θανάση Κολυβήρα.

Στη συνέχεια, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας -υπό τον υφυπουργό και τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, ο οποίος μετέφερε χαιρετισμό του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα- έγινε σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου και τα μέτρα προστασίας των κατοίκων και των τουριστών από τον COVID-19.

Από τη σύσκεψη στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ΝίκοςΧαρδαλιά

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Πύλου – Νέστορος Τάκης Καρβέλας και Δυικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, οι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Τριφυλίας Χάιδω Παναγιωτοπούλου, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Οιχαλίας Σοφιανός Γυπατίδης, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Καπέλιος και Ανδρέας Τσουκαλάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ντίνα Νικολάκου και Άγγελος Χρονάς, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Κρανιώτης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Μεσσηνίας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων της Μεσσηνίας, καθώς και εθελοντικών ομάδων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.