Χαρίτσης: Oι συνεργασίες είναι στο DNA της Αριστεράς

0

«Ως ΣΥΡΙΖΑ πήραμε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού πόλου απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και τον κίνδυνο της ακροδεξιάς», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης σήμερα (6/3/19) το απόγευμα, στην εκπομπή “Άλλη Διάσταση” και στο δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε ο υπουργός στη συνέντευξή του «η μετωπική πολιτική και οι συνεργασίες είναι στο DNA της Αριστεράς. Ως ΣΥΡΙΖΑ πήραμε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού πόλου απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και τον κίνδυνο της ακροδεξιάς με δυνάμεις που εκτείνονται από την αριστερά της Αριστεράς και την οικολογία, έως το δημοκρατικό κέντρο και τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί προ πολλού στην Ευρώπη και σε ορισμένες μάλιστα, περιπτώσεις έχουν αποκτήσει και κυβερνητική έκφραση (Πορτογαλία, Ισπανία)».

Ακόμα ο κ. Χαρίτσης είπε πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην ακροδεξιά και τον νεοφασιμό να εκμεταλλευτούν την λαϊκή δυσαρέσκεια. Χρειάζεται να μιλήσουμε με τους ανθρώπους που αισθάνονται αποκλεισμένοι και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι η διέξοδος στα προβλήματα δεν μπορεί παρά να είναι η αριστερή – προοδευτική» και πρόσθεσε:

«Απευθυνόμαστε στους νέους, στους άνεργους, στις γυναίκες, σε όλες τις κοινωνικές κατηγορίες, που ασφυκτιούν μέσα σε ένα πολιτικό πλαίσιο που δεν εκφράζει τις αγωνίες και τα θέλω τους. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας με τον κόσμο που απομακρύνθηκε από εμάς μετά την επώδυνη συμφωνία του 2015».

Συνεχίζοντας ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «στρατηγικός μας στόχος είναι μια πιο δίκαιη κοινωνία. Κάθε μέτρο κοινωνικής ελάφρυνσης, άρσης αδικιών, στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας είναι μία ψηφίδα στο μεγάλο μωσαϊκό που προσπαθούμε να κατασκευάσουμε».

Καταλήγοντας ο κ. Χαρίτσης σημείωσε πως «στις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές γιατί έχει σχέδιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και της προσδοκίες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Σχέδιο που ήδη εφαρμόζεται».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.