“Χαιρετίζουμε το εγχείρημα για τη διάσωση των αρχαίων της Υπαπαντής”

0

Ο πολιτισμός ενώνει και δεν χωρίζει τους ανθρώπους. Τα πολιτιστικά ζητήματα δεν γνωρίζουν σύνορα και όρια και δεν προβληματίζουν μόνο συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων, γειτονιές, πόλεις ή χωριά.

Έτσι λοιπόν και εμείς από τη Μεσσήνη χαιρετίζουμε, επικροτούμε και θα παρακολουθούμε με αγωνία την προσπάθεια και το εγχείρημα «ακηδεμόνευτων πολιτών» με τον τίτλο «Σώστε τα Αρχαία της Υπαπαντής». Υποστηρίζουμε και εμείς πως πρέπει να γίνει ανασκαφή να βγουν στο φως και να συντηρηθούν τα αρχαία της Υπαπαντής.

Συγχαίρουμε και θαυμάζουμε αυτή τη κίνηση στη γειτονική πόλη και μας δίνει θάρρος να πάρουμε τη σκυτάλη για τον δικό μας αγώνα για την ανάδειξη τοπόσημων και μνημείων της Μεσσήνης κα του Δήμου Μεσσήνης.

Προσωπικά αισθάνομαι συναισθηματικά φορτισμένος με όλη αυτή την δράση καθώς έζησα και πέρασα πολλά χρόνια στην πόλη της Καλαμάτας αναζητώντας πάντα αυτό που τη δένει με την ιστορία από το κάστρο μέχρι και την απόληξη της στην θάλασσα. Την ιστορία με τα αρχαία την άκουγα σαν ένα μύθο που έδινε άλλες διαστάσεις στην πόλη. Σήμερα αισθάνομαι πως αυτός ο μύθος μπορεί να αναστηθεί αλλά και να αναστήσει πολιτιστικά την πόλη που μέσα από σωστή και ολιστική διαχείριση θα βρει τον δρόμο της και θα ευεργετηθεί.

Γιάννης Λάσκαρης
Επικεφαλής «Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης»
Γραμματέας  Δ.Σ. Μεσσήνης

μοιραστειτε το:

Comments are closed.