Φωτιές: Ο συναγερμός στο “πορτοκαλί” ξανά για τη Μεσσηνία

0

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα αύριο Τετάρτη 05-09-2018, είναι πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας “4”, στο Νομό Μεσσηνίας (όπως στη Λακωνία, την Κορινθία και την Αχαΐα) σύμφωνα με την πρόγνωση καιρικών φαινομένων και του ημερήσιου χάρτη πρόληψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Όμως υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για την υπόλοιπη Πελοπόννησο

Όπως ανακοινώθηκε, μετά από αυτό, με απόφαση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη «απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στους εθνικούς δρυμούς, δάση και σε ευπαθείς περιοχές, σύμφωνα με την υπ. αρ. πρωτ:176866/958/03-07-2018 (ΑΔΑ: ΨΠΔΠ7Λ1-47Δ) απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης ή χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.