Φιέστες και προεκλογικές μάχες για το Μέγαρο Χορού

0

Για “απρέπειες”, και “προσβολή” του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη προς το Δήμο Καλαμάτας με τη χρησιμοποίηση του Δημοτικού Μεγάρου Χορού έκανε λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, κατηγορώντας τον για “για οργάνωση προεκλογικής φιέστας χωρίς αυτή να σημειώσει επιτυχία, παρά την πίεση που υπήρξε”.

Αν και ο κ. Νίκας κατηγορεί τον κ. Τατούλη για φιέστες στο Μέγαρο χορού, τα εγκαίνια του θα πραγματοποιηθούν σύντομα (προεκλογικά προφανώς) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συνεχίζοντας ο κ. Νίκας τόνισε ότι η πατρότητα της ιδέας να είναι η Καλαμάτα πόλη του χορού ανήκε στον τότε Υπουργό Θάνο Μικρούτσικο και ότι η θεμελίωση της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου ανήκε στο Δήμαρχο Σταύρο Μπένο. Όλοι οι Δήμαρχοι (Π. Κουμάντος, Γ. Κουτσούλης) αγωνίσθηκαν για την ωρίμανση του έργου και ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον αείμνηστο Χρήστο Μαλαπάνη. Η πιο γενναία χρηματοδότηση έγινε όταν Υπουργός Πολιτισμού ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Προφανώς στην προσπάθεια για την κατασκευή του Μεγάρου είχε θετική συμμετοχή και ο κ. Τατούλης.

Ο κ. Τατούλης κατά την ομιλία του στο μέγαρο χορού, μιλώντας για το συγκεκριμένο έργο είπε ότι κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Πολιτισμού διαχειρίστηκε το έργο αυτό μαζί με τον τότε Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Γεώργιο Κουτσούλη, υλοποιώντας το όραμα του τέως Δημάρχου Παναγή Κουμάντου, και ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξασφάλισε την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.