“Υπό κατάρρευση το κτίριο του παλαιού Γυμνασίου Θουρίας”

0

Να εντείνει τις προσπάθειες της ώστε να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Καλαμάτας το ετοιμόρροπο εμβληματικό κτίριο του παλαιού Γυμνασίου Θουρίας, ώστε να επισκευαστεί και να αποδοθεί στους δημότες της περιοχής, προκειμένου να στεγάζεται ο πολιτισμός, οι τέχνες και τα γράμματα, κάλεσε ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Λιάππας τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας με ερώτησή του κατά τη χθεσινή (4/3/2020) συνεδριαση του Δ.Σ. Καλαμάτας.

Ο κ. Λιάππας αναφέρει στην ερώτησή του ότι το εμβληματικό αυτό κτίριο είναι συνδεδεμένο με αναμνήσεις των Θουριωτών αλλά και της τοπικής ιστορίας και επισημαίνει ότι «εάν δεν πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν εργασίες αποκατάστασης του διώροφου κτιρίου το μόνο βέβαιο είναι ότι θα καταρρεύσει.»

Η ερώτηση αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε,

Σε άθλια κατάσταση είναι το εμβληματικό κτίριο του παλαιού Γυμνασίου Θουρίας που βρίσκεται στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, το οποίο είναι συνδεδεμένο με αναμνήσεις των Θουριωτών αλλά και της τοπικής ιστορίας της Τ.Κ. Θουρίας. Εάν δεν πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν εργασίες αποκατάστασης του διώροφου κτιρίου το μόνο βέβαιο είναι ότι θα καταρρεύσει.

Γνωρίζω βέβαια ότι το κτίριο αυτό δεν αποτελεί ιδιοκτησιακό στοιχείο του Δήμου Καλαμάτας αλλά του Υπουργείου Οικονομικών. Κατά το παρελθόν έχουν γίνει ενέργειες για να μεταβιβαστεί η κυριότητα στο Δήμο όμως δεν τελεσφόρησαν.

Κατόπιν τούτον ερωτώ τη Δημοτική αρχή:
Θα εντείνει τις προσπάθειες για να περιέλθει το κτήριο αυτό στο Δήμο Καλαμάτας, ώστε να το επισκευάσει και να γίνει ένας πολυχώρος που θα φιλοξενεί  εκδηλώσεις στην Θουρία καθώς δεν υπάρχει τέτοιος χώρος σήμερα.

Τέλος επισημαίνω ότι δεν αρμόζει σε έναν χώρο, ο οποίος για πολλά έτη αποτελούσε στέγη μόρφωσης να είναι ερείπιο αλλά πρέπει να ξαναγίνει χώρος, που θα στεγάζεται ο πολιτισμός, οι τέχνες και τα γράμματα».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.