Υπόμνημα από τον Δήμο Καλαμάτας για την “ελιά ΠΟΠ”

0

Υπόμνημα κατέθεσε δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κατά τη συνάντηση που έγινε χθες, Τρίτη 6 Απριλίου 2021, υπό τον Υπουργό Σπήλιο Λιβανό, με αντικείμενο την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας «ο Δήμαρχος εξέφρασε τις σταθερές θέσεις του Δήμου Καλαμάτας, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί σε αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων του για το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος θα συνεχίσει στην κατεύθυνση προάσπισης των συμφερόντων των προϊόντων της περιοχής και των παραγωγών μας».

Ακόμη προστίθεται: «Ο κ. Βασιλόπουλος κατέθεσε υπόμνημα προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα της Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ, καθώς και ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου με στόχο την προστασία και ισχυροποίηση του κατοχυρωμένου Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ. Επίσης υπήρξε ενημέρωση για τα όσα ακολουθούνται θεσμικά από το Δήμο Καλαμάτας, όπως η κατοχύρωση διεθνούς εμπορικού σήματος και η προστασία της χρήσης του ονόματος “Καλαμάτα”».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.