Υποτροφίες σε μαθητές Δημοτικού της Τ.Κ. Αλωνίων

0

Υποτροφίες σε μαθητές που αρίστευσαν που διαμένουν στ’ Αλώνια και φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο και οι οποίες προέρχονται από το Κληροδότημα Ανδρέα Γκρέτσα, επιδόθηκαν σήμερα Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019, στο γραφείο του Δημάρχου Καλαμάτας. Τις υποτροφίες παρέλαβαν τα παιδιά ή οι γονείς τους.

Το ποσό των υποτροφιών προέρχεται από τη μίσθωση της οικίας και των τεσσάρων αγροτεμαχίων του αειμνήστου δωρητή Ανδρέα Γκρέτσα και ανέρχεται συνολικά σε 4.000 ευρώ. Κάθε μαθητής έλαβε το ποσό των τετρακοσίων ευρώ.

Με την ευκαιρία της επίδοσης των υποτροφιών, ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής: «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη του Ανδρέα Γκρέτσα, ο οποίος άφησε την περιουσία του για να βοηθούνται τα παιδιά, τα οποία διαμένουν στα Αλώνια. Ας είναι αιωνία του η μνήμη και η παραδειγματική του συμπεριφορά να βρει μιμητές, γιατί αυτός ο τόπος έχει πάει πολύ μπροστά από τους ευεργέτες του!».

Οι υπότροφοι είναι:

  1. Κατσμόλι Άγγελος
  2. Παπαδημητροπούλου Ηλιάννα
  3. Μακρυγιάννης Εφραίμ
  4. Οικονομοπούλου Αθηνά
  5. Dedej Petrit
  6. Δουλάμης Χρήστος
  7. Νικολιτσέας Βασίλειος
  8. Γιαννακόπουλος Γεώργιος
  9. Μητροπούλου Εβελίνα
  10. Γιουσούφι Αρτούρ.

Βούληση του διαθέτη Ανδρέα Γκρέτσα ήταν να στοχεύει η αξιοποίηση όλης της περιουσίας του στην οικονομική ενίσχυση των αρίστων μαθητών της γενέτειράς του.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.