“Υποτάχθηκε σε κομματικές εξαρτήσεις η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε.”

0

Δεν φτάνει που τα συλλογικά όργανα της ΕΝ.Π.Ε. λειτουργούν με οριακή πλειοψηφία (βλέπε Συνέδριο Ιωαννίνων, συνεδριάσεις Διοικ. Συμβουλίου, Γενική Συνέλευση σήμερα 15/1/2019) στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. αιφνιδιαστικά και χωρίς να δοθεί εισηγητικό κείμενο ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα (για να καλύψει το ακροατήριό του) να βγει ψήφισμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δυστυχώς η σχετική πλειοψηφία της ΕΝ.Π.Ε. αντί να σταθεί στη σοβαρότητα του θέματος, στο ύψος των περιστάσεων και στην ευθύνη της να διαδραματίσει δημιουργικό Περιφερειακό ρόλο που θα συμβαδίζει με την ειρήνη, τη συνύπαρξη των δύο λαών, την ηγετική αναπτυξιακή θέση της χώρας στα Βαλκάνια αλλά και τη δική της θέση περί “Περιφερειακής διακυβέρνησης”, υποτάχθηκε στις κομματικές εξαρτήσεις και στο χάιδεμα μέρους του εκλογικού της ακροατηρίου.

Έφτασε στο σημείο στο όνομα δήθεν του εθνικού συμφέροντος και του πατριωτισμού να εγκαταλείψει ακόμα και την Εθνική γραμμή για όνομα στη διπλανή χώρα με γεωγραφικό προσδιορισμό και να υιοθετήσει στην ουσία την εθνικιστική άποψη “καμιά αναφορά στο όνομα Μακεδονία”.

Ο Ελληνικός λαός περιμένει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να παρεμβαίνει λύνοντας χρόνια προβλήματα και όχι πισωγυρίσματα με αδιέξοδες στρατηγικές και πολιτικές.

Αθήνα 15/1/19

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Πατσαρίνος Νίκος (Μέλος Δ.Σ. ΕΝΠΕ)

Στουπής Νίκος (Μέλος Δ.Σ. ΕΝΠΕ)

μοιραστειτε το:

Comments are closed.