Υπογραφή συμβάσεων τριών έργων στο Δήμο Μεσσήνης

0

Υπεγράφησαν σήμερα Τετάρτη (29/01/2010) μεταξύ του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου και αναδόχων τρεις συμβάσεις έργων που αφορούν στην κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων για την αντιπλημμυρική προστασία των Κοινοτήτων, την αποκατάσταση ζημιών στις οδικές υποδομές της Δ.Ε. Πεταλιδίου και αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων σε Τοπικές Κοινότητες.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος με τον εργολάβο Γιάννη Τσούση (δεξιά)

Ειδικότερα, έργα αυτά είναι:

  • «Κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων για αντιπλημμυρική προστασία Τοπικών Κοινοτήτων», προϋπολογισμού 1.310.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση του προγράμματος είναι από τη ΣΑΕ 572 του ΠΔΕ και ανάδοχος αναδείχτηκε ο Γιάννης Αργυράκης με έκπτωση 56,62% και σύμβαση κατασκευής έργου 570.460,23 ευρώ. Αφορά μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου.
  • «Αποκατάσταση ζημιών στις οδικές υποδομές με τα συνοδά υδραυλικά έργα στη Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ και ανάδοχος είναι ο Γιάννης Αργυράκης με έκπτωση 55,39% και σύμβαση έργου 227.261,42 ευρώ.
  • «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στις Τοπικές Κοινότητες Βελίκας, Ανάληψης, Καρτερολίου και οικισμού Ριζόμυλου της Τ.Κ. Καρποφόρας», προϋπολογισμού 352.000 ευρώ. Χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και ανάδοχος του έργου είναι η Κοινοπραξία Γιάννης Τσούσης – Μαρία Αναστασοπούλου με έκπτωση 48,54% και σύμβαση κατασκευής έργου 182.424,86 ευρώ.

«Πρόκειται για έργα ουσίας που θα βελτιώσουν αισθητά την καθημερινότητα των δημοτών, θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης αμέσως μετά την υπογραφή των συμβάσεων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.