Υπογραφές για το λιμάνι Κυπαρισσίας

0

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΗΝΕΜΟΥ ΜΟΛΟΥ ΤΟΥ

Την προγραμματική σύμβαση για το έργο επισκευής του προσήνεμου μόλου του λιμανιού της Κυπαρισσίας, υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η ανάδοχος εταιρεία και το Λιμενικό Ταμείο Κυπαρισσίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, σήμερα Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, της Περιφερειακής Συμβούλου Μεσσηνίας κας Αντωνίας Μπούζα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο κ. Τατούλης, ο οποίος  ανακοίνωσε ότι ήδη βρίσκεται υπό επεξεργασία ένα σχέδιο δημιουργίας μιας σύγχρονης τουριστικής μαρίνας στην Κυπαρισσία, χαρακτήρισε το λιμάνι της Κυπαρισσίας «Πυλώνα αναπτυξιακής προοπτικής της Δυτικής Πελοποννήσου», πρόσθεσε για το λιμάνι ο προϋπολογισμός των έργων στο οποίο ανέρχεται στα 2,3 εκατ. €, (με ΦΠΑ):

kyparissia symvasi

«Με απόλυτη συνέπεια προς τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις υλοποιούμε ένα εξαιρετικά σημαντικό και δύσκολο έργο, το οποίο αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα, που πολλοί τα θεωρούσαν ανυπέρβλητα. Καταφέραμε με τη σκληρή δουλειά μας και την αγαστή συνεργασία μας με τη Δημοτική Αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εξασφαλίσουμε τόσο τους πόρους, όσο και όλες τις απαραίτητες διοικητικές και τεχνικές προϋποθέσεις για να αποδώσουμε στους πολίτες ένα έργο λειτουργικό και μια υποδομή που θα αναπτύξει την οικονομία της ευρύτερης περιοχής».

Ο κ. Τατούλης ανέφερε επίσης ότι «το λιμάνι της Κυπαρισσίας θα αποτελέσει τον οδηγό της βιώσιμης ανάπτυξης μιας περιοχής με ιδιαίτερες δυνατότητες στους τομείς του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας και την αφετηρία για την κατάρτιση ενός ισχυρού πλάνου που θα ενισχύσει το επενδυτικό προφίλ και ενδιαφέρον για την περιοχή της Τριφυλίας».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είπε ακόμη ότι «η περιφερειακή αρχή αποδεικνύεται απόλυτα συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και στο σχεδιασμό της για τη δημιουργία ενός δικτύου λιμενικών εγκαταστάσεων στην Πελοπόννησο» και ανακοίνωσε ότι ήδη βρίσκεται υπό επεξεργασία ένα σχέδιο δημιουργίας μιας σύγχρονης τουριστικής μαρίνας στην Κυπαρισσία.

kyparissia symvasi 1

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της σύμβασης και την εξασφάλιση ενός τόσο σημαντικού έργου για την περιοχή και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για τη μεγάλη ανταπόκρισή του σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του Δήμου.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, εξήρε τη σημασία του έργου και τη σκληρή δουλειά που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Κοινή άποψη διατύπωσαν τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Τριφυλίας για το όραμα ανάπτυξης της περιοχής. «Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε όλες τις δυνάμεις και όλη τη δυναμική της Τριφυλίας για να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητές της, που για δεκαετίες κάποιες δυνάμεις της Μεσσηνίας της στερούσαν».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.