Υπογράφηκε η σύμβαση για τη διαχείριση απορριμμάτων

0

Παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα υπογράφηκε σήμερα Πέμπτη (14/6/18), στις 12 το μεσημέρι, στην έδρα της περιφέρειας, στην Τρίπολη, η σύμβαση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας, ΤΕΡΝΑ, Μανώλη Μαραγκουδάκη. Παρών στην υπογραφή της σύμβασης ήταν και ο Προέδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Σταύρος Αργειτάκος.

Με την υπογραφή της σύμβασης αρχίζει να μετρά ο χρόνος για την προσωρινή, καταρχήν, διαχείριση, που έχει ορισθεί να ξεκινήσει σε 10 μήνες από σήμερα. Κατά τον Περιφερειάρχη, σε 6 με 7 μήνες από τώρα η εταιρεία θα μπορέσει να υποδεχθεί τα πρώτα φορτία απορριμμάτων και να τα διαχειρισθεί.

Ο Τατούλης χαρακτήρισε «μεγάλη και ιστορική στιγμή για την Πελοπόννησο» την υπογραφή της σύμβασης του έργου και σημείωσε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου απέδειξε ότι αποτελεί τον εγγυητή του μεγαλύτερου έργου στη χώρα αυτή τη στιγμή», ενώ τόνισε ότι με το έργο αυτό «εκπέμπουμε το συμβολισμό ότι με πείσμα, δουλειά, σχέδιο και πίστη στις δυνάμεις μας μπορεί η χώρα να βρει το βηματισμό της».

«ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ»

symvasi terna

«Απαλλάσσουμε την Πελοπόννησο από το μεγαλύτερο πρόβλημά της και ανοίγουμε μια νέα οικονομία που έχει ανταποδοτικότητα στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «αποδείξαμε την εμπιστοσύνη μας στις ελληνικές τεχνικές εταιρείες, οι οποίες αποτελούν τον κύριο φορέα αυτής της προσπάθειας και οι οποίες βελτίωσαν κατά πολύ την ανταγωνιστικότητά τους στη διεθνή αγορά».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε για το αποτέλεσμα αυτό τον παρευρισκόμενο Υφυπουργό, όλες τις Κυβερνήσεις που το διαχειρίστηκαν, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου από το 2011 μέχρι σήμερα, τους Δήμους, την ανάδοχο εταιρεία και τους πολίτες.

Ο κ. Τατούλης εξήρε ιδιαίτερα για την καθοριστική τους συμβολή στο έργο τον Ειδικό Γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα κ. Νικόλαο Μαντζιούφα, ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απουσίαζε στο εξωτερικό και τον Επαμεινώνδα Τολέρη, στέλεχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή.

Ο κ. Τατούλης στο κλείσιμο της τοποθέτησής του τόνισε ότι το έργο των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου απέδειξε στην πράξη ότι «μπορεί να είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους, επιβάλλεται ωστόσο για το συμφέρον των πολιτών να επιτύχουμε τη συνεννόηση, τις συνεργασίες και την αύξηση της αποτελεσματικότητας».

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ

Tatoulis -Pitsiorlas

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας από την πλευρά του χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη στιγμή της υπογραφής της σύμβασης και τιμή για τον ίδιο να εκπροσωπεί την Ελληνική Κυβέρνηση.

«Η απόφαση είναι σωστή και είμαι πεπεισμένος ότι η υλοποίηση του έργου θα δικαιώσει τις προσδοκίες» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας και σημείωσε ότι οι ΣΔΙΤ αποτελούν νέα αντίληψη που θα εμπεδωθεί, γιατί η μέχρι τώρα εμπειρία έδειξε ότι τα έργα γίνονται χωρίς υπερβάσεις σε χρόνο και προϋπολογισμό και είναι πλήρως λειτουργικά και σύγχρονα.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης δήλωσε ακόμη ότι το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων θα βελτιώσει τη θέση της Πελοποννήσου στη χώρα και θα ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία την οποία ακολουθεί.

Απαντώντας στον κ. Τατούλη ο κ. Πιτσιόρλας εξέφρασε την άποψη ότι «δεν είμαστε από δύο κόσμους. Είμαστε από ένα κόσμο και επιβάλλεται να συνεργαστούμε. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια συνεννόησης και αν πρυτανεύσει ο κοινός νους θα επιτύχουμε θαύματα».

Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Σταύρος Αργειτάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του έργου, για το οποίο είπε πως δίνει λύση στο σημαντικότερο πρόβλημα της Πελοποννήσου. Ζήτησε ακόμη την επίσπευση της υλοποίησης του έργου ώστε να ανακουφιστούν οι Δήμοι από το πρόβλημα της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας, ΤΕΡΝΑ, Μανώλης Μαραγκουδάκης από την πλευρά του χαρακτήρισε το έργο της Πελοποννήσου εμβληματικό, τόσο για την εταιρεία, όσο και για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων στη χώρα. «Χρησιμοποιούμε την αιχμή της τεχνολογίας και πιστεύουμε πάρα πολύ στην εξέλιξη του έργου» δήλωσε τέλος ο κ. Μαραγκουδάκης και ανέφερε ότι η εταιρεία είναι και θα παραμείνει παρούσα στην Πελοπόννησο και σε άλλα μεγάλα έργα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.