Υπερθεμάτισε ο Π. Αλευράς του Π. Τατούλη

0

Υπερθεμάτισε ο περιφερειακός σύμβουλος της “Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας” Παν. Αλευράς, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015) στην πρόταση του Περιφερειάρχη για «άμεση μείωση του μισθού των βουλευτών κατά 30%, μείωση κατά 50% των τακτικών επιχορηγήσεων των κομμάτων και πλήρη κατάργηση των έκτακτων επιχορηγήσεων και ανάθεση έρευνας σε ανεξάρτητη αρχή με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον οικονομικό έλεγχο των κομμάτων», ως προϋπόθεση στην εφαρμογή των δυσβάστακτων μέτρων του επερχόμενου νέου μνημονίου.

Όπως είπε ο κ. Αλευράς, δεν αρκεί αυτή η πρόταση του κ. Τατούλη, καθώς είναι πολύ περιορισμένη και πως πρέπει να είναι ευρύτερη και να περιλαμβάνει πολλά περισσότερα, να υπάρχει μια αναλογικότητα. Στην πρόταση του κ. Αλευρά περιλαμβανόταν η μείωση του αριθμού των (θεματικών) Αντιπεριφερειαρχών στις προβλέψεις του Νόμου «Καλλικράτη», δηλαδή να μειωθούν σε 3 αντί των 6 που είναι σήμερα μετά την αύξησή τους από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Ακόμα, πριν οι πλάτες των πολιτών επιφορτιστούν με νέα βάρη και με μειώσεις των αποδοχών τους και των συντάξεων, με οποιουσδήποτε τρόπους, να υπάρξουν μέτρα για τη φοροδιαφυγή, μέτρα κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, μέτρα για την αναδιάρθρωση του δημοσίου, προκειμένου να γίνει πιο παραγωγικός, και μέτρα αναπτυξιακά για την αντιμετώπιση του χρέους.

Η πρόταση του κ. Αλευρά, που τέθηκε σε ψηφοφορία, πέραν των συμβούλων της “Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας”, υπερψηφίστηκε και από τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου «Πελοπόννησος Πρώτα», αλλά τελικά υπερίσχυσε η πρόταση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.