Υπέρ Σαμαρά για Πρόεδρο Δημοκρατίας ο Μ. Βορίδης

0
ΤΥΧΑΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ Ή ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ;

“…είμαι μέγας φαν και φίλος του Αντώνη Σαμαρά”, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Best, σήμερα Τετάρτη (6/11/19), κατά την παραμονή του στην Καλαμάτα, απαντώντας σε ερώτηση της Γεωργία Αναγνωστοπούλου, αν θα στήριζε την επιλογή του πρ. Πρωθυπουργού για Πρόεδρο της  Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης σημείωσε: “Μακάρι να το θέλει ο ίδιος, δεν ξέρω αν το θέλει, και μακάρι να είναι αυτή η πρόταση της παρατάξεως”.

Προφανώς και η απάντηση του κ. Βορίδη δεν είναι μεμονωμένη, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ότι απλά ξεπληρώνει γραμμάτια προς τον κ. Σαμαρά, στον οποίον οφείλει τη μεταγραφή του από το ΛΑΟΣ στη Νέα Δημοκρατία. Είναι βέβαιο πάντως ότι αποτελεί το μέλος μιας ομάδας που θα πιέσουν με τον οποίο τρόπο για την επιλογή του πρ. Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Ασφαλώς, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο η θερμή πρόταση του κ. Βορίδη για Σαμαρά Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην έδρα του Μεσσήνιου πολιτικού, να μην είναι μια τυχαία αναφορά, αλλά να αποτελεί μελετημένη κίνηση. Με άλλα λόγια ο κ. Βορίδης να είναι ο «λαγός» και ένα πιόνι στη σκακιέρα για να πάρει σάρκα και οστά ένας τέτοιος σχεδιασμός.

Ας μην μας διαφεύγει πάντως. ότι και ο πρ. Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όπως φαίνεται το τελευταίο διάστημα κινείται επίσης για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Best και στη δημοσιογράφο Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ειδικότερα, η ερώτηση της δημοσιογράφου και η απάντηση του υπουργού, έχουν ως εξής:

Ερ: Πλησιάζει και η υπόθεση με την εκλογή του ΠτΔ. Ακούγεται έντονα το όνομα του Αντώνη Σαμαρά. Εσείς θα στηρίζατε μία τέτοια επιλογή;
Απ: Αναφανδόν. Εγώ είμαι μέγας φαν και φίλος του Αντώνη Σαμαρά, είναι γνωστό αυτό. Μακάρι να το θέλει ο ίδιος – δεν ξέρω αν το θέλει- και μακάρι να είναι αυτή η πρόταση της παρατάξεως.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο video που ακολουθεί:

μοιραστειτε το:

Comments are closed.