Υπέρβαση 50 μηνών για την παράκαμψη Πεταλιδίου

0

“Η αρχική προθεσμία ήταν 18 μήνες και έχουν περάσει πάνω από 70. Δυστυχώς αυτά προκύπτουν όταν ξεκινούν έργα χωρίς ώριμες μελέτες, καθώς ήταν γνωστή η παρουσία αρχαίων στην περιοχή”. Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας αναφερόμενος στο έργο της παράκαμψης Πεταλιδίου, στη Μεσσηνία, κατά τη σχετική σύσκεψη που έγινε σήμερα Τρίτη στην Τρίπολη, καταδεικνύοντας τα προβλήματα που προκύπτουν όταν δημοπρατούνται έργα χωρίς ώριμες μελέτες.

Το “πολύπαθο”, όπως χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης το συγκεκριμένο οδικό έργο, είχε αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης 18 μήνες, ωστόσο τα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως έχουν αποτελέσει αιτία σημαντικών καθυστερήσεων:

“Η αρχική προθεσμία ήταν 18 μήνες και έχουν περάσει πάνω από 70. Δυστυχώς αυτά προκύπτουν όταν ξεκινούν έργα χωρίς ώριμες μελέτες, καθώς ήταν γνωστή η παρουσία αρχαίων στην περιοχή. Κι ενώ μέσα στο 2019 θα τελειώσουν το πρώτο και το τρίτο τμήμα, στο ενδιάμεσο τμήμα -σε ένα μήκος 200 μέτρων- υφίσταται σημαντικό πρόβλημα, καθώς λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων υπάρχει εμπλοκή με το ΚΑΣ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι προβλέπεται μετατόπιση των ευρημάτων για να κατασκευαστεί το cut and cover και στη συνέχεια οι αρχαιότητες θα επανατοποθετηθούν, παρατήρησε ωστόσο ότι “η διαδικασία αυτή θα κοστίσει σημαντικά, και η δαπάνη αυτή θα πρέπει να καλυφθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι για το θέμα αυτό θα έχει συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.