Υπέκυψε τελικά ο Περιφερειάρχης για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

0
NA ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Υπέκυψε τελικά ο κ. Νίκας στην πίεση που του ασκήθηκε κατά τη σημερινή (6/7/2020) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και αποδέχτηκε τη συζήτηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος στο Πε.Συ. πριν την επίσκεψη του κ. Καραμανλή την προσεχή Πέμπτη στη Τρίπολη.

Τόσο απο τον κ. Πετράκο, όσο και απο την παράτααξη του κ. Τατούλη τέθηκε μετ’ επιτάσεως να συζητηθεί το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση και μέσω διαξιφισμών και εντάσεων τελικά το θέμα δεν συζητήηθηκε σήμερα, αλλά θα εισαχθεί προς συζήτηση το Πε.Συ. πριν την κάθοδο του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στην Τρίπολη.

Ο κ. Νίκας δεν δέχτηκε να συζητηθεί το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του Πε.Συ., που άρχισε στις 6 το απόγευμα, αλλά ζήτησε από το Προεδρείο αύριο ή μεθαύριο -καθώς την Πέμπτη, στις 11 το πρωί, αναμένεται ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής στην Τρίπολη- να συνεδριάσει εκ νέου το σώμα, προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος.

Την άρνησή του για συζήτηση του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση την αιτιολόγησε ότι πριν έλθει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήθελε να έχει μιλήσει με τους δημάρχους της Καλαμάτας και της Μεσσήνης.

Νωρίτερα σήμερα στις 12:23 μετά το μεσημέρι είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι «σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουλίου, το σώμα θα γνωμοδοτήσει σχετικά με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος».

Ο κ. Πετράκος την Παρασκευή (3/7/2020) με ανοιχτή επιστολή του κατηγορούσε τον κ. Νίκα ότι «συνεχίζει να κωλυσιεργεί επικίνδυνα και αδικαιολόγητα να φέρει προς συζήτηση στο ΠΕΣΥΠ τη Μ.Π.Ε. του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη»

Ζητούσε δε από τον Περιφερειάρχη «να δεχτείτε την πρόταση μας και να συζητηθεί η ΜΠΕ τη Δευτέρα η σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την Τετάρτη διαφορετικά σας ενημερώνουμε ότι θα θέσουμε σε ψηφοφορία τη πρόταση μας στη συνεδρίαση της Δευτέρας, διότι «εμάς συνένοχους στο “φόνο” του έργου δεν θα μας έχετε».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.