“Υπάρχουν ακόμα γελαστοί Τσιγγάνοι” την Πέμπτη στη Λέσχη

0

Την ταινία (Comedy, Drama, Music) “Υπάρχουν ακόμα γελαστοί Τσιγγάνοι” (Gadjo dilo), του 1997, προβάλει η “Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας” την Πέμπτη (06/08/2020), σε σκηνοθεσία Tony Gatlif. Παίζουν: Romain Duris, Rona Hartner, Izidor Serban.

Η ταινία (K-15), διάρκειας 102 λεπτών, θα προβληθεί στο “Καφέ Σινέ” (Δυτική Παραλία Καλαμάτας), με ώρα έναρξης τις 9:30 το βράδυ. Είσοδος: 4 ευρώ (ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών).

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Stephane, ένας νεαρός Παριζιάνος φθάνει εν μέσω του χειμώνα στην Ρουμανία. Στην κατοχή του έχει γραμμένη σε μια κασέτα τη φωνή μιας μυστηριώδους γυναίκας, την οποία και αναζητά.

Ο Stephane θα καταλήξει σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό στο Valachie, στη χώρα των πιο βασανισμένων ανθρώπων, των “Lautaris”, των τσιγγάνων μουσικών. Ο ηλικιωμένος Isidor θα γίνει ο συνοδός του και τον οδηγήσει μυσταγωγικά σε έναν κόσμο χαράς και λύπης, ειρήνης και βίας. Μαζί με τους νέους του φίλους θα βιώσει μία πολυεπίπεδη μέθεξη και θα μελετήσει την αλήθεια της ζωής και του έρωτα.

Ο πολυβραβευμένος, τσιγγάνικης καταγωγής, Γαλλοαλγερινός σκηνοθέτης Τόνυ Γκάτλιφ καταγράφει με ντοκυμαντερίστικη αμεσότητα τα συναισθήματα των χαρακτήρων του, παρασύροντάς μας στη μαγεία μιας διαφορετικής παραγματικότητας.

Η ταινία, ένας ποταμός τσιγγάνικης μουσικής, μεσα από μια παγανιστική λατρεία για τη ζωή, έχει αποσπάσει 10 βραβεία και 4 υποψηφιότητες σε φεστιβάλ και έκανε πρωτόγνωρη επιτυχία όταν πρωτοπροβλήθηκε.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.