Τσίπρας: Να τι κάναμε την τετραετία μας στη Μεσσηνία

0
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΣΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Ή ΤΗΝ ΑΦΟΡΟΥΝ

Το ενδιαφέρον του για τη Μεσσηνία, τόσο με χρηματοδοτήσεις έργων υποδομής που την τετραετία διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την 4ετία 2010 – 14, όπως είπε παραθέτοντας αριθμούς, όσο και με την προώθηση διαφόρων έργων, σημείωσε ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας κατά την αποψινή (18/4/19) ομιλία του στο κλειστό Γυμναστήριο Καλαμάτας.

Απαντώντας, όπως είπε, «σε κάποια παπαγαλάκια βγήκαν τις προηγούμενες ημέρες, σε κάποιες τοπικές εφημερίδες και είπαν, γιατί έρχεται ο Τσίπρας; Τι έχει να πει; Τι έκανε τέσσερα χρόνια;», αναφέρθηκε στα έργα που τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, τον αυτοκινητόδρομο Καλό Νερό – Τσακώνα, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, τα λιμάνια της Πύλου και της Καλαμάτας, το φιλιατρινό φράγμα την αντιπλημμυρική προστασία, το οδικό.

Την αναφορά του στη Μεσσηνία ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας ενθυμούμενος, όπως είπε, «τον συντοπίτη σας, τον κύριο Σαμαρά, ο οποίος ήταν Πρωθυπουργός για δυόμισι χρόνια, αλλά αμέλησε να οργανώσει κάποιες στοιχειώδεις και ουσιαστικές υποδομές για τον τόπο σας. Δεν αμέλησε να κάνει προσλήψεις στο μουσείο της Ακρόπολης, Πολλούς συντοπίτες σας έχει, γεμάτο είναι, αλλά αμέλησε να βάλει ένα λιθαράκι σε αυτό τον τόπο».

Εν αντιθέσει με τον κ. Σαμαρά, όπως είπε ο κ. Τσίπρας «εμείς, φίλες και φίλοι, δεν είδαμε, ούτε στη Μεσσηνία, αλλά ούτε και πουθενά αλλού στην Ελλάδα, δεν βλέπουμε πελάτες. Βλέπουμε πολίτες, βλέπουμε πολίτες με ανάγκες που δεν ζητούν εξυπηρετήσεις, αλλά ζητούν το αυτονόητο: Να γίνει το δίκιο τους πράξη, αυτό ζητούν. Κι εμείς αυτό κάναμε, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και αυτό θα κάνουμε.

Συνεχίζοντας ο Πρωθυπουργός την αναφορά του στη Μεσσηνία είπε πως «βγήκαν κάποια παπαγαλάκια τις προηγούμενες ημέρες, σε κάποιες τοπικές εφημερίδες και είπαν, γιατί έρχεται ο Τσίπρας; Τι έχει να πει; Τι έκανε τέσσερα χρόνια;», για να προσθέσει: «Να σας πω εγώ λοιπόν τι κάναμε τέσσερα χρόνια»:

Μπαίνοντας στην ουσία των χρηματοδοτήσεων και των έργων της Μεσσηνίας ο κ. Τσίπρας είπε:

«Τη Μεσσηνία λοιπόν την ενισχύσαμε με πρόσθετη χρηματοδότηση 74 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών. Διπλασιάσαμε το ποσό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που αφορά έργα στη Μεσσηνία. Το 2010 – 2014 ήταν 43 εκατομμύρια ευρώ το ποσόν του ΠΔΕ, σήμερα την τετραετία 2015-2019 είναι 87 εκατομμύρια από 43, 87. Αυξήσαμε επίσης κατά 20 εκατομμύρια τους τους πόρους του ΕΣΠΑ. Από 37 εκατομμύρια ευρώ την τετραετία 10-14 στα 57 επί θητείας μας.

Προχωρήσαμε επίσης σε έργα πνοής στον τομέα των υποδομών. Πάνω από 30 εκατομμύρια, σε τρία χρόνια, έχουν δεσμευτεί για έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία, το οδικό δίκτυο και τα λιμάνια της Πύλου και της Καλαμάτας. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει πολλαπλασιάσει τη δυναμική του εντάχθηκε στο σχέδιο αναβάθμισης που περιλαμβάνει 23 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια σε όλη τη χώρα. Η διαδικασία προχωράει ήδη με αρχή από τις απαλλοτριώσεις Για το φιλιατρινό φράγμα έχει κλείσει θετικά ο φάκελος και αναμένεται η ανακοίνωση για να ενταχθεί στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης ώστε να δρομολογηθούν τα έργα για την ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου».

Συνεχίζοντας ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «χάρη και στις προσπάθειες του Γιώργου του Δέδε του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τις προσπάθειές του ως γενικού γραμματέα του υπουργείου υποδομών, ένα έργο που έχει στοιχειώσει ένα έργο που αποτελεί διεκδίκηση των πολιτών της Πύλου και της Μεσσηνίας εδώ και έναν αιώνα, ένα έργο που συμβολίζει, το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε ποτέ συμβολίζει την αδυναμία του ελληνικού κράτους να είναι αποτελεσματικό για τους πολίτες και την κοινωνία, ένα έργο που από τον πόλεμο και μετά, σχεδόν, αν δεν κάνω λάθος, πάνω από τρεις Πρωθυπουργοί Μεσσήνιοι δεν κατάφεραν να το κάνουν, ερχόμαστε σήμερα εμείς και το προχωράμε. Προχωράμε άμεσα τη δημοπράτηση του έργου για τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, προϋπολογισμού 180 εκατομμυρίων € και 50 εκατομμύρια €». Επί του συγκεκριμένου έργου ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι «θα πάμε με τον συντοπίτης σας Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάτω στην Πύλο την ημέρα εκείνη που θα βάζουμε το θεμέλιο λίθο, που θα εγκαθιστούμε τον εργολάβο και θα ξεκινάει αυτό το έργο», για να συμπληρώσει: «Αυτό το έργο που αποδεικνύει πως υπάρχουν κυβερνήσεις που σκέπτονται το πελατειακό κέρδος, το πελατειακό κράτος και το πολιτικό κόστος και κυβερνήσεις που σκέφτονται τις ανάγκες των πολιτών».

Αναφερόμενος οδικό έργο Καλού Νερού – Τσακώνας και την παραχώρηση 49 στρεμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας, σημείωσε:

«Το ίδιο ισχύει και για το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα, κόστους 190 εκατομμυρίων ευρώ, που επίσης προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του, στο δεύτερο εξάμηνο το 2019.

Και τέλος προχωρήσαμε πριν λίγες μέρες στην παραχώρηση από το ελληνικό δημόσιο στο δήμο της Καλαμάτας έκταση 49 στρεμμάτων στον Κορδία, στην παραλία της πόλης, για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, ζωνών πρασίνου και την αξιοποίηση του χώρου για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».

Αυτή είναι η απάντηση λοιπόν, σε όλους όσοι έσπευσαν να αναρωτηθούν τι θα μας πει ο Τσίπρας στην Καλαμάτα. Έτσι λοιπόν εμείς αντιλαμβανόμαστε τη στήριξη της Μεσσηνίας με πράξεις και όχι με λόγια. Αυτή είναι η απάντηση στους κακοπροαίρετους.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.