Τριήμερη αναβολή για τους 7 κατηγορούμενους του σαϊτοπολέμου

0
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΣΤΗ 1 μ.μ. ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Τριήμερη αναβολή δόθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, το οποίο συνεδρίασε με τη διαδικασία του αυτοφώρου σήμερα (30/4/19) στη 1 μ.μ., στους επτά κατηγορούμενους για το συμβάν του θανάτου του Κώστα θεοδωρακάκη κατά τη διάρκεια του εθίμου του σαϊτοπολέμου την Κυριακή του Πάσχα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Το δικαστήριο, το οποίο άφησε ελεύθερους τους κατηγορούμενους, θα συνεδριάσει και πάλι την Παρασκευή στη 1 μετά το μεσημέρι για να εκδικάσει την υπόθεση.

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας αντιμετωπίζουν ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης, ως υπεύθυνος εκ μέρους του δήμου που διοργανώνει το σαϊτοπόλεμο και ο 62χρονος καπετάνιος των σαϊτολόγων του μπουλουκιού “Άγιος Σιδέρης” από το σακούλι του οποίου φαίνεται να εκτοξεύθηκε η φονική σαΐτα, ενώ στους υπόλοιπους πέντε έχει ασκηθεί δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Να σημειωθεί ότι αρχικά, βάσει της δικογραφίας που σχημάτισε η Αστυνομία, τόσο ο κ. Μπασακίδης, όσο και ο «καπετάνιος», οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη, της πρόκλησης θανατηφόρας βλάβης, την οποία ο Εισαγγελέας την μετέτρεψε, σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς, ο οποίος εκπροσωπούσε τους πέντε από αυτούς που έριχναν σαΐτες, στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας, πριν το δικαστήριο αναβάλει την εκδίκαση της απόφασης εξέφρασε εκ μέρους του Συλλόγου των Σαϊτολόγων και των κατηγορουμένων τη λύπη του για το γεγονός του θανάτου του Κώστα Θεοδωρακάκη. Συνεχίζοντας ανέφερε όλα αυτά τα χρόνια που αναβιώνει το έθιμο του σαϊτοπολέμου στην Καλαμάτα, δεν έχει συμβεί ποτέ κάποιο σοβαρό ατύχημα, μέχρι προχθές, σημειώνοντας με νόημα, ότι αν δεν μπορεί το έθιμο να καταστεί ακίνδυνο να μην συνεχιστεί.

Ο συνήγορος του Νίκου Μπασακίδη Κώστας Μαργέλης, εξέφρασε κι αυτός τη λύπη του εντολέα του ο οποίος, όπως είπε, ήταν και προσωπικός φίλος του θύματος, τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος που εκπροσωπεί είναι Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και δεν έχει καμία αρμοδιότητα και υπευθυνότητα για το έθιμο του σαϊτοπολέμου, για το οποίο σημείωσε ότι γίνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ο Α. Κατσάς σε δηλώσεις που έκανε είπε ότι και στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, την Παρασκευή, θα ζητήσει αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης μέχρι την έκδοση του πορίσματος της αστυνομίας από τα βίντεο του σαϊτοπολέμου και το άλλο υλικό που βρίσκονται υπό επεξεργασία.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.