Τρεις χασισοφυτείες στη Μεσσηνία, η μία με 1.665 δενδρύλλια!

0
ΣΥΛΛΗΨΗ 71ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Τρεις φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίσθηκαν στις 18, 19 και 20.6.2019 σε αγροτοδασικές περιοχές των Δήμων Πύλου- Νέστορος, Δυτικής Μάνης και Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας. Για την Τρίτη υπόθεση, συνελήφθη χθες (20.6.2019) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, ένας 71χρονος ημεδαπός.
Στη μία από τις φυτείες βρέθηκαν και 1.665 δενδρύλλια, και στις άλλες δύο 36 και 18 δενδρύλια, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ειδικότερα, χθες (20.6.2019) το μεσημέρι -στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων- πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις και εξερευνήσεις, σε αγροτοδασικές περιοχές των Δήμων Πύλου- Νέστορος και Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, δύο φυτείες κάνναβης, όπου στη μία καλλιεργούνταν 36 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρου περίπου και στην άλλη καλλιεργούνταν 1.665 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρου περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Επιπλέον και στους δύο χώρους των φυτειών, βρέθηκε ο αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τις φυτείες.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΤΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Εξάλλου, φυτεία 18 δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας. Για την υπόθεση, συνελήφθη χθες (20.6.2019) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, ένας 71χρονος ημεδαπός.

Συγκεκριμένα, χθες (20.6.2019) το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε αγροτοδασική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκαν να καλλιεργούνται σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, 18 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία, την καλλιεργούσε ο 71χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.