Τρεις πυρκαγιές σήμερα στη Μεσσηνία

0

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα Κυριακή 24/8/2019 σε δύσβατη περιοχή (δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση) κοντά στα Τσουκαλέικα Μεσσηνίας, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία ειδοποιήθηκε στις 10:15 το πρωί έσπευσε άμεσα στον τόπο της πυρκαγιάς με 6 οχήματα και 13 πυροσβέστες, ενώ κινητοποιήθηκαν για να συνδράμουν στις προσπάθειές κατάσβεσης τρία αεροσκάφη «Πεζετέλ» (PZL) και ένα ελικόπτερο. Ωστόσο, τα τρία αεροσκάφη «Πεζετέλ» δεν πραγματοποιούν ρίψεις λόγω αναταράξεων.

Να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά αν και δεν έχει σβήσει, θεωρείται ότι δεν έχει ξεφύγει τον έλεγχο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Δείτε το σχετικό tweet του Πυροσβεστικού Σώματος:

ΤΡΙΦΥΛΙΑ: ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΎΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ

Στο μεταξύ αποτεφρώθηκε δασική έκταση 15 στρεμμάτων, στους Χριστιάνους Τριφυλίας, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (23/8/2019).

Ως υπαίτιος της πυρκαγιάς, η οποία κατασβέστηκε πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις, συνελήφθη ένας κάτοικος της περιοχής -ο οποίος μαζί με άλλους συγχωριανούς του βοηθούσε στην καταστολή της φωτιάς- κατηγορούμενος για εμπρησμό. Για τον συλληφθέντα ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Εξάλλου, αντιμετωπίστηκε άμεσα πριν πάρει διαστάσεις, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα σε (παράνομη) χωματερή στην περιοχή του Ζευγολατιού Μεσσηνίας

μοιραστειτε το:

Comments are closed.