“Τραγούδια και ποιήματα του ουρανού και της ψυχής”

0

Πέντε κύκλοι τραγουδιών που αναφέρονται στον ήλιο και το φεγγάρι, στην ελληνική παράδοση, σε έργα μουσικής δωματίου Ελλήνων συνθετών του 21ου αιώνα, τραγούδια γνωστών και αγαπημένων Ελλήνων συνθετών (Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Ν. Μαυρουδής, Π. Θαλασσινός κλπ) θα παρουσιαστούν σε μουσική εκδήλωση στο Ναό Επικούριου Απόλλωνος που διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Οιχαλίας.

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, κάτω από την καλοκαιρινή Πανσέληνο θα παρουσιαστούν πέντε κύκλοι τραγουδιών, μουσικής και ποιημάτων:

  • Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από τραγούδια που αναφέρονται στον ήλιο και το φεγγάρι, για φωνή, κιθάρα και μαντολίνο, του Έλληνα συνθέτη Στάθη Γυφτάκη, καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
  • Ο δεύτερος κύκλος αποτελείται από σπάνια τραγούδια της ελληνικής παράδοσης αφιερωμένα στα στοιχεία της φύσης. Διασκευασμένα για κιθάρα, ούτι και φωνή.
  • Ο τρίτος κύκλος περιλαμβάνει έργα μουσικής δωματίου πρωτότυπα γραμμένα και αφιερωμένα στο ντουέτο “Bona Viro” (Αντώνης Κουφουδάκης- Κιθάρα, Νικόλας Παλαιολόγος- Ούτι). Το ντουέτο παρουσιάζει έργα Ελλήνων συνθετών του 21ου αιώνα.
  • Ο τέταρτος κύκλος παρουσιάζει τραγούδια της Μεσογείου από την Ισπανία, την Ιταλία, και χώρες της Ανατολής που υμνούν τον ουρανό και την αγάπη.
  • Ο πέμπτος κύκλος είναι με τραγούδια γνωστών και αγαπημένων Ελλήνων συνθετών (Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Ν. Μαυρουδής, Π. Θαλασσινός κλπ). Πρόκειται για πολύ γνωστές μελωδίες που έχουν αγαπηθεί από το ευρύ κοινό.

Όλοι οι κύκλοι συνοδεύονται από κείμενα και ποιήματα από το αρχειακό υλικό της φιλολόγου Παναγιώτας Ηλιοπούλου.

Την χορευτική επένδυση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η PolisArtEvents που σε αρχαιοελληνικό πνεύμα θα δημιουργήσει μοναδικές αρχαϊκές εικόνες με μεσαιωνικά αγάλματα και μυθολογικές νύμφες του χορού που θα χορεύουν πάνω στους ήχους και στο φως του φεγγαριού.

Συμμετέχουν οι: Κατερίνα Παλαιολόγου – Φωνή, Παναγιώτα Ηλιοπούλου – Αφήγηση, Αντώνης Κουφουδάκης – Κιθάρα, Νικόλας Παλαιολόγος – Ούτι, Μαντολίνο.

Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου.

Κατά την εκδήλωση θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας από την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Οιχαλίας με σκοπό την διανομή τους σε άπορες οικογένειες.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊου.

Είσοδος ελεύθερη, ελεύθερo παρκινγκ

Συνδιοργανωση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, ΠΕΔ Πελοποννήσου, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Οιχαλίας
Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.