Τρίπολη: Ολομέτωπη επίθεση Νίκα σε Τατούλη

0

Για κατασπατάληση δισεκατομμυρίων ευρώ από χρηματοδοτήσεις των κοινοτικών προγραμμάτων και εθνικών πόρων «στην περιφέρειά μας τα τελευταία χρόνια» έκανε λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης (με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας) Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας σήμερα, ενώπιον κομματικού ακροατηρίου της Ν.Δ. στην Τρίπολη. «Δεν μπορεί να υπάρξει προκοπή, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σκορπώντας τους πολύτιμους πόρους σε μικρορουσφέτια σε μικροέργα, σε μικροεκδηλώσεις, σε πανηγύρια, επανειλημμένα όλα αυτά με μπόλικη προπαγάνδα για την προσωπική μας πολιτική επιβίωση για το χτίσιμο πολιτικών τζακιών», πρόσθεσε ο κ. Νίκας κατηγορώντας σαφώς τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, χωρίς να τον κατονομάσει.

nikas tripolh 3

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας, Τίμος Κατσίπος, η Ελένη Παναγιωτοπούλου, αναπληρώτρια γραμματέας της Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στυλιανός Κονταδάκης ο Βουλευτής Αρκαδίας, Κων. Βλάσης, μίλησαν πριν από τον κ. Νίκα κατά τη διάρκεια της Νομαρχιακής Συνέλευσης της Ν.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Αρκαδίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη (7 Νοεμβρίου 2018), στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, στην Τρίπολη (οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 39).

Ο κ. Νίκας μιλώντας είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αναλαμβάνουμε λοιπόν έναν αγώνα. Έχουμε ένα χρέος μεγάλο και μία ευθύνη προσωπική να τα βγάλουμε πέρα. Να συστρατευτούμε, να συμπορευτούμε, να βάλουμε στην άκρη τις όποιες προσωπικές μας φιλοδοξίες, τις ιδιοτέλειες, τους διχασμούς. Να αγωνιστούμε για τις ιδέες μας, οι οποίες έχουν κυριαρχήσει παγκοσμίως. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει δυστυχώς ένα πρόβλημα, να θεωρούμε πως ό,τι είναι αριστερό, περίπου είναι και καλό, και καμιά φορά το λένε και δικά μας στελέχη “μα αυτό δεν είναι αριστερό” με την έννοια ότι δεν είναι καλό.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να κάνουμε πολλές νίκες, μικρές και μεσαίες, μέχρι να έρθει η μεγάλη νίκη, διότι η πατρίδα είναι εν κινδύνω. Αν δεν αλλάξουμε ρότα χαθήκαμε. Μαζί με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα έχουμε και εθνικά προβλήματα και εθνικά αδιέξοδα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Εγώ κατεβαίνω σε έναν αγώνα όπου θα χρησιμοποιήσω το επιχείρημα, το διάλογο, θα αγωνιστώ, αλλά ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσω “παπαγαλάκια”, ψεύτικες ειδήσεις, πακτωλό χρημάτων, που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν, έναν αγώνα πολιτισμένο, ώστε να βοηθήσουμε το λαό να πάρει τις αποφάσεις εκείνες που πρέπει. Και ας έρθω στα δικά μας τα πελοποννησιακά. Πώς, αγαπητοί φίλοι εξηγείτε την οδυνηρή πραγματικότητα, όχι την πραγματικότητα της τηλεόρασης και των ειδήσεων, την οδυνηρή πραγματικότητα της πληθυσμιακής συρρίκνωσης την Πελοπόννησου με πρώτη την Αρκαδία πανελλήνια; Πώς εξηγείτε την έκταση της ανεργίας, της μετανάστευσης, την ένταση των κοινωνικών προβλημάτων. Την έλλειψη βασικών υποδομών; Φταίει η κυβέρνηση; Προφανώς. Φταίει το κράτος μας διαχρονικά; Ναι! Η Περιφέρεια φταίει; Εμείς φταίμε;

Nikas tripolh 2

Σε αυτό να προβληματιστούμε πάρα πολύ σοβαρά. Η Πελοπόννησος να είναι τελευταία, η περιοχή με τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα στην Ελλάδα. Ποια περιοχή έχει τους αρχαιολογικούς χώρους, τους οποίους έχουμε εμείς, με μνημεία παγκοσμίως γνωστά; Τα ποιοτικά προϊόντα, το φυσικό κάλλος. Επιτρέπεται η Περιφέρειά μας να είναι τελευταία; Τι μεγάλο και τι σπουδαίο μελετήθηκε και αξιοποιήθηκε στην περιφέρειά μας τα τελευταία χρόνια; Ποιο είναι το μείζον με το οποίο ασχοληθήκαμε; Στην πράξη, όχι στην τηλεόραση. Πώς διατέθηκαν τα δισεκατομμύρια των δυο κοινοτικών πλαισίων στήριξης. Τα δισεκατομμύρια ευρώ των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και του κρατικού προϋπολογισμού! Διατέθηκαν σε μεγάλα έργα πνοής και ανάπτυξης ή έγιναν χαρτοπόλεμος σε μικροέργα με μοναδικό κριτήριο το προσωπικό πολιτικό όφελος; Γι αυτό μίλησα και για ευθύνη όλων μας. Δεν μπορεί να υπάρξει προκοπή, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σκορπώντας τους πολύτιμους πόρους σε μικρορουσφέτια σε μικροέργα, σε μικροεκδηλώσεις, σε πανηγύρια, επανειλημμένα όλα αυτά με μπόλικη προπαγάνδα για την προσωπική μας πολιτική επιβίωση για το χτίσιμο πολιτικών τζακιών.

Όλα αυτά έφτασαν τον τόπο μας στην κατάρρευση, την διεθνή ανυποληψία, στα έντονα εθνικά προβλήματα. Όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν. Πρέπει να τα τελειώσουμε, να αλλάξουμε σελίδα και να πάμε σε μια άλλη αυτοδιοικητική και πολιτική συμπεριφορά. Ας υλοποιήσουμε τα μείζονα, ας τα σχεδιάσουμε μαζί, με τους βουλευτές, με την αντιπολίτευση, με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων μας, των Εργατικών Κέντρων, με τους δημάρχους μας.

Οι δήμαρχοι δεν είναι υπάλληλοι, δεν είναι τα φερέφωνα του Περιφερειάρχη, δεν μπορεί να σέρνονται στα γραφεία του περιφερειάρχη για να πάρουν κάποιο μικροέργο και να παρουσιάσουν ένα στοιχειώδες πρόγραμμα υλοποίησης».

ΔΡΙΜΥΤΑΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ

Προηγουμένως, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, τον οποίο χαρακτήρισε ως εχθρό της Ν.Δ. «Ο απερχόμενος περιφερειάρχης ήταν αυτός που το 2009 είχε με τη στάση του και την αποχώρησή του από τη ΝΔ φέρει πολύ κοντά την πτώση του Κ. Καραμανλή» είπε, ενώ θύμισε ότι «αυτός το 2010 κατέβηκε με το παντοδύναμο ΠαΣοΚ και το 2014 παρακάλεσε για το χρίσμα, και δείχνοντας μεγαλοκαρδία, ο τότε πρόεδρος έδωσε το χρίσμα, και όχι μόνο, έβαλε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη όλων σας, και την κόρη του».

Ακόμα ο κ. Βλάσης κατηγόρησε τον κ. Τατούλη «τα δύο τελευταία χρόνια το μόνο που κάνει, είναι να καθυβρίζει τη ΝΔ, τα στελέχη της, όλους τους βουλευτές της Πελοποννήσου, για να φθάσει μόλις χθες στο σημείο να απαξιώσει τον εν ενεργεία πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη»., ενώ όπως είπε, «αν ανοίξουν κάποια στόματα θα γελάνε όλοι, για το ποιος παρακαλούσε για το χρίσμα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ».

 

μοιραστειτε το:

Comments are closed.