Το “Hilton” στα χέρια της “Costa Navarino”

0

Tο ξενοδοχείο “Hilton” περνά πλέον στον έλεγχο της ΤΕΜΕΣ (όμιλος “Costa Navarino”), καθώς η εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την αύξηση της συμμετοχής της στην “Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.” που ελέγχει το συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η ΤΕMEΣ προχώρησε σε συμφωνία για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της στο 51%, αποκτώντας τον έλεγχο της εταιρείας “Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.”, ενώ το 49% απέκτησε εταιρία συνδεδεμένη με τον Όμιλο Olayan, μέτοχο της ΤΕΜΕΣ. Το ποσοστό αυτό κατείχε έως πρότινος η “DHospitality B.V.”, θυγατρική του Ομίλου Dogus. H TEMEΣ είχε μια εξαιρετική συνεργασία με τον Όμιλο Dogus, η οποία έθεσε τις βάσεις για μελλοντικές συνέργειες στο χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης.

Τα μεγάλα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο τουρκικός όμιλος Dogus φαίνεται πως οδηγούν σε μερική ρευστοποίηση ορισμένων από τις πολλές συμμετοχές σε επενδυτικά projects στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων ήταν και το Hilton.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αυτή η εξαγορά, τονίζεται, ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ΤΕΜΕΣ ως κορυφαίας εταιρείας στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και ακίνητης περιουσίας. Οι μέτοχοι της “Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις” στοχεύουν στην αναβάθμιση και επανατοποθέτηση του ακινήτου στην ελληνική και διεθνή αγορά, ώστε να δημιουργηθεί ένας μοναδικός προορισμός πόλης που θα περιλαμβάνει εκτός από τις ξενοδοχειακές υποδομές κορυφαίας ποιότητας, πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς χώρους γαστρονομίας, θεματικούς εμπορικούς χώρους και άλλες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.