Η βραδιά λυρικής μουσικής για τη Μαρία Κάλλας στο Νιοχώρι

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8/8/2020 η καθιερωμένη βραδιά λυρικής μουσικής του Δήμου Οιχαλίας στον προαύλιο χώρο της πατρικής οικίας της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώριο Ιθώμης. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση με τίτλο «4ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού – Στον Απόηχο της Σελήνης», συμμετείχαν η Κατερίνα Παλαιολόγου – σοπράνο, η Μαριλένα Κυριακοπούλου – σοπράνο και ο Γιάννης Σύμκο – σολίστ πιάνου.

Στον 1ο κύκλο ακούστηκαν διάσημες άριες, άρτια εκτελεσμένες, του Ιταλικού ρεπερτορίου από εμβληματικούς ρόλους που είχε ερμηνεύσει κατά τη διάρκεια της καριέρας της η Μαρία Κάλλας, ενώ στον 2ο κύκλο ερμηνεύτηκαν ενότητες τραγουδιών Ελλήνων συνθετών της μεγάλης επτανησιακής σχολής, καθώς και γνωστά ντουέτα από ελληνικές οπερέτες.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού, όπου συντροφιά με ένα σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι απόλαυσε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι στο κόσμο της όπερας, αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας. 

Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους ο αιδεσιμότατος Στέφανος Καραγιάννης, η Δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος που απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και μέλη τοπικών συλλόγων και φορέων.  

Η Δήμαρχος Παναγιώτα Γεωργακοπούλου κατά τον σύντομο χαιρετισμό της, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, ανέφερε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμού μας η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ανακατασκευασμένη πατρική οικία της Μαρίας Κάλλας.   

Κατά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας από την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Οιχαλίας, με σκοπό την διανομή τους σε άπορες οικογένειες.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.