Το “2ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού” για τη Μαρία Κάλλας

0

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟ ΙΘΩΜΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το “2ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού» με την Κατερίνα Παλαιολόγου – σοπράνο και την Μαρία Παπαπετροπούλου – σολίστ πιάνου, διοργανώνεται για το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018, στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του πατρογονικού σπιτιού της Μαρίας Κάλλας, στο Νεοχώριο Ιθώμης Μεσσηνίας. Η είσοδος ελεύθερη

Το ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού συνδιοργανώνει ο Δήμος Οιχαλίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, το Σύλλογο Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία ΚΆλλας» και την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Οιχαλίας (Τράπεζα Αλληλεγγύης).

Κατά την εκδήλωση θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, ρούχων και υποδημάτων από την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου. με σκοπό την διανομή τους σε άπορες οικογένειες.

Kallas AF

Σε ανακοίνωση του Δήμου Οιχαλίας σχετικά με την εκδήλωση σημειώνονται τα εξής:

«Η Μαρία Κάλλας, η πλέον διάσημη στον κόσμο Ελληνίδα καλλιτέχνης, αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς, μνήμης και τιμής για τους Έλληνες, όπως και αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, ιδιαιτέρως για το Δήμο μας που έχει την τιμή να φιλοξενεί την πατρογονική οικία της Μαρίας Κάλλας, της δικής μας Μαρίας.

Η πατρογονική οικία της δικής μας Μαρίας βρίσκεται κουρνιασμένη στην Τ.Κ Νεοχωρίου Ιθώμης του Δήμου Οιχαλίας. Αυτό το σπίτι, εγκαταλελειμμένο και μισογκρεμισμένο, πέρασε σχετικά πρόσφατα στην κυριότητα του Δήμου Οιχαλίας, ο οποίος αποφάσισε να το αποκαταστήσει, χρησιμοποιώντας και τα δικά του οικοδομικά υλικά που βρίσκονται σπαρμένα στο χώρο, και να το λειτουργήσει ως επισκέψιμο εκθεσειακό και πολιτιστικό κέντρο για την περιοχή.

Ο Δήμος Οιχαλίας για το έτος 2017, Έτος Μαρίας Κάλλας, όπου και συμπληρώθηκαν σαράντα χρόνια από τον θάνατό της, σε συνεργασία με το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum είχε διοργανώσει μία ξεχωριστή Βραδιά Όπερας στον προαύλιο χώρο του πατρογονικού σπιτιού της, στο Νεοχώριο ιθώμης, τιμώντας την συμπατριώτισσά του Μαρία Καλογεροπούλου – Κάλλας.

Φέτος θέλοντας να δημιουργήσει έναν νέο πολιτιστικό θεσμό για τον τόπο διοργανώνει το 2ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού στον προαύλιο χώρο της πατρικής οικίας Μαρίας Κάλλας.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Οιχαλίας και του Συλλόγου Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ».

kallas_sp2

Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει η σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου ενώ στο πιάνο θα την συνοδεύσει η σολίστ Μαρία Παπαπετροπούλου. Κατά την εκδήλωση θα ακουστούν τραγούδια και άριες που θα μας ταξιδέψουν στον ονειρικό κόσμο της όπερας και θα ομορφύνουν ακόμα περισσότερο την καλοκαιρινή μεσσηνιακή βραδιά.

Κατά την εκδήλωση θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, ρούχων και υποδημάτων από την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας με σκοπό την διανομή τους σε άπορες οικογένειες».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.