“Το ώπα της ψυχής μας” του του “Ζορμπά” με το “ΝΑΡΤΟΥΡΑ”

0

Αυτή την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 17:50, όλη η Στούπα χορεύει και φέτος στον ρυθμό του “Ζορμπά”! Όλοι, μια μεγάλη αγκαλιά! “Το ώπα της ψυχής μας” στην έναρξη του 2ου ετήσιου φεστιβάλ μας “Καζαντζάκης & Ζορμπάς στη Στούπα 100+1 χρόνια μετά”, που διοργανώνει το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση “ΝΑΡΤΟΥΡΑ”.

Καλωσορίζουμε με χαρά, όποιον επιθυμεί να γευτεί τις μοναδικές στιγμές που θα του προσφέρει η συμμετοχή του στο δρώμενο “Το ώπα της ψυχής μας”!

Συγκεκριμένα, η δράση θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πλαίσιο της έκτακτης, ραδιοφωνικής εκπομπής-αφιέρωμα, που θα εκπέμπει από της συχνότητα της ΕΡΤ Καλαμάτας, με τη δημοσιογράφο Μαρία Τομαρά, έχοντας φέτος κοντά της στο στούντιο, τον επίσης δημοσιογράφο, Βαγγέλη Ποτέα.

Αναλυτικότερα:

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής θα ακουστεί ο “Ζορμπάς” του Μ. Θεοδωράκη. Τότε ΟΛΟΙ όσοι βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στη Στούπα -όπου κι αν βρίσκονται… στο δρόμο, στην παραλία, στα μπαλκόνια, στις ταράτσες… παντού- θα χορέψουν συρτάκι. Το γεγονός αυτό θα βιντεοσκοπηθεί με εναέριες κάμερες (drone), καθώς και με κάμερες που θα έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία στην περιοχή. Ο παλμός δίνεται μέσα από τα γιγαντιαία ηχεία που είναι στη διάθεσή μας και πάλι, με την ευγενική και όπως πάντα αφιλοκερδή προσφορά του Χρήστου Συκά Christos!

Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να μεταδώσουμε αυτό το “ώπαα” της ψυχής μας! Το “ώπαα” της αδελφοσύνης μεταξύ των λαών και της σύμπνοιας! Το “ώπαα” ως τάση ηθικής ανύψωσης! Αυτό το “ώπαα” του Ζορμπά, που σβήνει –έστω και στιγμιαία- και μετουσιώνει την κάθε πίκρα σε χαρά! Το “ώπαα” που θα εμφυσήσει μέσα μας -ως υπενθύμιση- αυτά που ο Καζαντζάκης πάντα πρέσβευε μέχρι το τέλος της ζωής του… Της ελευθερίας του πνεύματος… Της απελευθέρωσης από όλα όσα μας κρατάνε δέσμιους και μας καθηλώνουν σε μια γενικότερη τάση απαξίωσης των πάντων, που τείνει να γίνει τρόπος ζωής μας! Μόνο που εμείς θέλουμε να ελπίζουμε και θα θέτουμε συνεχώς μέσα από την Τέχνη, τις βάσεις για να το μπορούμε κιόλας!

μοιραστειτε το:

Comments are closed.