Το Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη

0

Ολοκληρώθηκε το 3ήμερο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής που διεξήχθη για 5η φορά στην Κορώνη του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ περιλάμβανε χαιρετισμούς των Οικοδεσποτών, του Δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη και του Προέδρου του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρη Μανιατάκη, της Αντιδημάρχου Πελαγίας Λευτάκη, του φιλοξενούμενου Δήμαρχου από την Εμβληματική Κοινότητα Αγρού της Κύπρου, Μιχάλη Κωνσταντινίδη, της Προϊσταμένης του τμήματος Διατροφικής Πολιτικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιουλίας Γεωργιτσάκου, του εκπροσώπου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Μενέλαου Κουτέλα.

Ακολούθησε ομιλία σχετικά με την Μεσογειακή Διατροφή και την μακροεπιβίωση από τον Ιατρό Παθολόγο, Διευθυντή Γ.Ν. «Αλεξάνδρας» Γεώργιο Αλεξόπουλο, η ανακήρυξη των τριών νεαρών πρέσβειρων της Μεσογειακής Διατροφής Ευγενίας Μιχαλοπούλου, Ευσταθίας Τσώνη και Στέλλας Σταμάτη, για το έτος 2018 και έκλεισε με συναυλία από το Φεστιβάλ Κορώνης.

festival diatrofis 1

Την επόμενη μέρα ακολούθησε ομιλία και συζήτηση από το Σχολείο Τουρισμού της Καλαμάτας και τον Ανδρέα Ζαγάκο με θέμα: «Η προστιθέμενη αξία της χρήσης τυποποιημένου παρθένου ελαιόλαδου στους χώρους της εστίασης», εκτέθηκαν έργα ζωγραφικής στο Μανιατάκειο Ίδρυμα, έγινε η παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού «Τα όνειρα της γιαγιάς Παραμυθούς» για τους μικρούς από την συγγραφέα Καλλιόπη Γιαννάκου. Η βραδιά έκλεισε με street party μαγειρικής από την λέσχη αρχιμαγείρων Ελλάδας στον νομό Μεσσηνίας, τιμώντας τις βασικές αρχές της Μεσογειακής Διατροφής. Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν από κοντά την εκτέλεση παραδοσιακών μεσογειακών συνταγών και γεύτηκαν υπέροχες τοπικές γεύσεις κάτω από το φως βεγγαλικών στην παραλία της Κορώνης.

Το Σάββατο, το φεστιβάλ ξεκίνησε με σεμινάριο με θέμα: «Γευσιγνωσία Ελληνικών ποικιλιών εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και «γευστικό πάντρεμα» (food pairing) με χαρακτηριστικές συνταγές από τον Παναγιώτη Παπανικολόπουλο Γαστρονομικό Σύμβουλο και Τροφογράφο καθώς και τον Σύμβουλο Παραγωγής και Ποιότητας ελαιόλαδου, Κων/νο Τσορώνη. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, στο κάστρο Κορώνης, όπου γεύθηκαν μεσογειακό μοναστηριακό γεύμα. Οι τριήμερες εκδηλώσεις έκλεισαν με την πραγματοποίηση του 9ου Ανταμώματος των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Πύλου-Νέστορος με χορό, φαγητό και κέφι. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και σύλλογοι της περιοχής του δήμου εκθέτοντας παραδοσιακά προϊόντα.

Ο Δήμαρχος Πύλου Δημήτρης Καφαντάρης τιμά τον Κορωναίο Γευσιγνώστη Γιάννη Καρβέλα

Ο Δήμαρχος Πύλου Δημήτρης Καφαντάρης τιμά τον Κορωναίο Γευσιγνώστη Γιάννη Καρβέλα

Ανάμεσα στους φιλοξενούμενους υπήρξαν δημοσιογράφοι από τον χώρο της γαστρονομίας καθώς και δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σόνια Φίλη που  μετέδιδε Live τα δρώμενα.

Τέλος, ο Δήμαρχος, Δημήτρης Καφαντάρης αφού τίμησε τον Κορωναίο Γευσιγνώστη Γιάννη Καρβέλα για την συμβολή του στην ανάδειξη της Μεσογειακής διατροφής και του ελαιόλαδου, δήλωσε τα εξής: «Ένα ακόμα επιτυχημένο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής  ολοκληρώθηκε με δρώμενα και δραστηριότητες που μόνο κίνητρο έχουν την ανάδειξη του τόπου μας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού. Η Κορώνη και ολόκληρος ο δήμος έχουν πολιτιστική ταυτότητα και κουλτούρα και στόχο έχουμε να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους όσους εργάσθηκαν σκληρά για την πραγματοποίηση των 3μερων εκδηλώσεων».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.