Το τρίτο βιβλίο του Σταύρου Τσαγκαράκη

0

Κυκλοφόρησε τον Ιούνιο από τις Εκδόσεις Ταξιδευτής το τρίτο βιβλίο του Φιλολόγου – Συγγραφέα, Σταύρου Τσαγκαράκη με εκπαιδευτικό και πάλι περιεχόμενο.

«Ο σκοπός της συγγραφής αυτού του μικρού βιβλίου είναι να μπορέσει να λειτουργήσει ως ένας σιωπηλός και διακριτικός αρωγός στο εξαιρετικά δύσκολο αλλά και εξαιρετικά σπουδαίο έργο του δασκάλου. Είναι μια αγωνιώδης προσπάθεια διερεύνησης και ταυτόχρονα ανάδειξης του νοήματος που κρύβει το μεγαλείο της διδακτικής πράξης. Ένας βαθύτερος στοχασμός ο οποίος επιχειρεί να φωτίσει το ουσιαστικό περιεχόμενο αυτής καθεαυτής της διδασκαλίας, αναδεικνύοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον κεφαλαιώδη και καθοριστικό παιδαγωγικό ρόλο του δασκάλου…».
  Σταύρος Τσαγκαράκης

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Σταύρος Τσαγκαράκης γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1949. Αποφοίτησε από την Αμπέτειο Σχολή Καΐρου και το 1967 ήρθε στην Ελλάδα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και από το 1973 έως και το 2013 εργάστηκε ως φιλόλογος στην ιδιωτική και τη δημόσια εκπαίδευση. Την περίοδο 1983-85 ήταν μέλος του Συμβουλίου Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) του νομού Μεσσηνίας. Το 1987-88 μετεκπαιδεύτηκε στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΣΕΛΜΕ) Τρίπολης. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, της ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας.

Διάθεση: ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ, Δήμητρα Δημοπούλου (Αριστομένους & Νικηταρά 3α, Καλαμάτα, ΤΚ 24100, τηλ. 27210 28828)

μοιραστειτε το:

Comments are closed.