Το Τρίο el Greco για πρώτη φορά στην Καλαμάτα

0

Ύστερα από μια δυναμική παρουσία στην ελληνική μουσική σκηνή, το Τρίο el Greco -με τους Φαίδωνα Μηλιάδη βιολί, Αλέξη Καραϊσκάκη – Νάστο βιολοντσέλο και Θοδωρή Ιωσηφίδη πιάνο- εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, σε Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου, με έργα Χάυντν, Σκαλκώτα, Ντβόρζακ.

Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ στο αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος» του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας μετά από πρόσκληση του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας».

Το πρώτο μέρος του προγράμματος είναι παράλληλα εστιασμένο σε δύο συνθέτες που επηρεάστηκαν εξίσου από την κλασική και τη λαϊκή παράδοση. Το φολκλορικό Trio Gypsy του Γ. Χάυντν και οι 8 Παραλλαγές του Ν. Σκαλκώτα, σε ένα παραδοσιακό θέμα για τρίο με βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, θα παρουσιαστεί το Τrίο Dumky του Α. Ντβόρζακ, έργο που διακρίνεται για τις απότομες μεταπτώσεις ανάμεσα σε λυρικά και δυναμικά τμήματα.

Με την συμπλήρωση 70 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και τον εορτασμό του έτους 2019 ως «έτος Ν. Σκαλκώτα», ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας», με το μικρό αυτό αφιέρωμα, επιχειρεί να συστήσει στο νεότερο κοινό της πόλης μέρος της σημαντικής εργογραφίας του.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και η τιμή του εισιτηρίου είναι 15,00 ευρώ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.