Το τρίαθλο Ironman την Κυριακή σε περιοχές της Πυλίας

0
1,9 χλμ. ΚΟΛΥΜΠΙ, 90 χλμ. ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ 21,1 χλμ. ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ

Ο δημοφιλής αγώνας, τρίαθλο Ironman, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Πύλου-Νέστορος και στον Δήμο Τριφυλίας την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

Πέρα από τις υψηλές προδιαγραφές, το Ironman®70.3®Greece, αποτελεί έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα, συνδυασμό πολλών δεξιοτήτων αλλά και αντοχής, καθώς περιλαμβάνει 1,9 χλμ. κολύμπι, 90 χλμ. ποδήλατο και 21,1 χλμ. τρέξιμο, συνεχόμενα, χωρίς κενό ή ενδιάμεση διακοπή.

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η Ξενοδοχειακή εγκατάσταση του Costa Navarino (Parking) με διαδρομή μέσω της 38ης Ε.Ο Σουληναρίου – Κρεμμυδίων – Κορυφασίου προς τις τοπικές κοινότητες Κορυφασίου, Ίκλαινας, Γλυφάδας και Κρεμμυδίων, με πρώτη αναστροφή εκεί και ακολουθώντας την ίδια οδό μέχρι την διασταύρωση με την νέα Ε.Ο Γαργαλιάνων – Ρωμανού (11χλμ), όπου επίσης με δεξιά κατεύθυνση βόρεια, μέχρι 9 χιλιόμετρα προς την Δ. Κ Γαργαλιάνων, με δεύτερη αναστροφή εκεί και ακολουθώντας την ίδια διαδρομή. Η διαδρομή αυτή που θα πραγματοποιηθεί δύο φορές θα έχει συνολικό μήκος 90 χιλιομέτρων.

Το τρέξιμο ξεκινά από την Νότια Πύλη του Costa Navarino συνεχίζει στο χωριό Ρωμανός – Πετροχώρι – Βοιδοκιλιά, περιμετρικά της λίμνης Διβαρίου, οι δρομείς συνεχίζουν στην Ε.Ο Γιάλοβας με κατεύθυνση προς Γαργαλιάνους μέχρι την διασταύρωση – κόμβος Λαδά, όπου και εισέρχονται αριστερά και τερματίζουν στο Costa Navarino.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης δήλωσε τα εξής: «Καλωσορίζω στον δήμο μας τους αθλητές και τις οικογένειες τους και εύχομαι να έχουν μια ευχάριστη διαμονή στον τόπο μας. Η διεξαγωγή ενός τόσο σημαντικού αθλητικού γεγονότος είναι μεγάλη τιμή για τον τόπο μας καθώς γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον δήμο μας. Στηρίζουμε με πάθος και αγάπη αθλητικές δραστηριότητες με κίνητρο την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος, την συνεργασία και τον εθελοντισμό. Καλώ τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να απολαύσει αυτό το μοναδικό θέαμα».

  • Στον χάρτη αποτυπώνεται η κολυμβητική διαδρομή (2 χλμ), η ποδηλατική διαδρομή (90 χλμ.|2 γύροι των 45 χλμ.) με κόκκινη γραμμή και η δρομική διαδρομή (21 χλμ) με μαύρο- κίτρινο χρώμα.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.