Το Τμήμα Αιμοληψίας στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

0

Στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, φιλοξενείται από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 το Τμήμα Αιμοληψίας του Νοσοκομείου, προκειμένου να εξυπηρετούνται όσοι επιθυμούν να προσφέρουν αίμα χωρίς να απαιτείται η μετακίνησή τους στο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Χθες, Τρίτη 8 Ιουλίου 2020, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε κάλεσμα συμμετοχής στο νέο χώρο που φιλοξενεί το Τμήμα Αιμοληψίας, παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου.

Ο Δήμαρχος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός πως όλοι οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να δώσουν αίμα, δηλαδή να προσφέρουν ζωή, θα μπορούν πλέον να το κάνουν στο κέντρο της πόλης μας. Πριν τη βόλτα στα καταστήματα, πριν τον καφέ, ανάμεσα στις υποχρεώσεις… ερχόμαστε σ’ αυτόν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πράττουμε το αυτονόητο. Δεν έχουμε δικαιολογία πλέον, έχουμε το κέντρο αιμοδοσίας στα πόδια μας. Καλώ όλο τον κόσμο να έρθει, να αφιερώσει πέντε λεπτά και να προσφέρει στους συνανθρώπους μας το ωραιότερο δώρο».

Το δικό τους κάλεσμα στους πολίτες, απηύθυναν η διευθύντρια Αιμοδοσίας Αγγελική Καπόγλη, ο διευθυντής της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, η Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του Ε.Ε.Σ. Δήμητρα Ψαρούλη – Τσουμελέα και εθελοντές.

Να σημειωθεί πως στο χώρο, τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.