Το ταξίδι του Στ. Αναστασοπουλου στις Βρυξέλλες

0

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση αυτή που διεξάγεται κάθε χρόνο, συμμετείχαν εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί στα πλαίσια μιας ευκαιρίας ανταλλαγής πρακτικών και τεχνογνωσίας στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε σε μια σειρά εργαστηρίων, εκθέσεων και εκδηλώσεων δικτύωσης με θέμα την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη και την συγκέντρωση ιδεών που μπορεί να ενισχύουν τις αστικές στρατηγικές κατά την πολιτική συνοχής 2021-2027. “Με τη συμμετοχή του εκεί ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει με άλλους τοπικούς, περιφερειακούς και εθνικούς φορείς, στοχεύοντας τόσο στη μεταφορά πολύτιμης γνώσης όσο και την προσωπική γνωριμία και δικτύωση”, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Στο περιθώριο της διοργάνωσης συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας, κατόπιν πρόσκλησης, με την Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και παρακολούθησε τις εισηγήσεις στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δυνατότητα συμμετοχής της Περιφέρειας σε προγράμματα χρηματοδότησης απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνάντηση παρέστησαν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Ευάγγελος Μειμαράκης, Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος και Γεώργιος Κύρτσος.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.