Το Σωματείο Εργζομένων στις ΔΕΥΑ επικρίνει τον Π. Νίκα

0

Ομόφωνα το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας εκφράζει την συμπαράσταση του στους εργαζόμενους της Περιφερειακής ενότητας της Μεσσηνίας, για την επίθεση που δέχονται από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα.

Ο κ. Νίκας είναι γνωστός σε εμάς για την αντεργατική του πολιτική. Δεν υπολογίζει ακόμα και τις εγκυκλίους του Υπουργείου εσωτερικών, σύμφωνα με τις απόψεις των επιστημόνων ιατρών, αδιαφορώντας για την υγεία τόσο των εργαζομένων όσο και των συμπολιτών μας. Είναι επικίνδυνος για την δημόσια υγεία. Είμαστε στην διάθεση των εργαζομένων για συμπαράσταση σε οποιαδήποτε μορφή αγώνα αποφασίσουν.

Προτείνουμε στον κ. Νίκα, αντί να κυνηγάει τους εργαζόμενους με εντολές όλοι για δουλειά να μην λείψει κανείς, να απαιτήσει από την Κυβέρνηση.

  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.
  • Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
  • Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
  • Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.