Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

0

Τιμάμε τον Νοέμβρη στο δρόμο του αγώνα,
Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε Ζωή – Υγεία – Δουλειά!

Το σύνθημα του Πολυτεχνείου «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθέρια, Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ» παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό, 47 χρόνια μετά. Ιδιαίτερα σήμερα με τις εξελίξεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και «την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τους ανταγωνισμούς μεγάλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και χωρών στην περιοχή.

Ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου φέτος γίνεται εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού και δεύτερου lockdown μέσα σε λίγους μήνες, με τους εργαζόμενους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς που είναι πλέον χώροι υπερμετάδοσης του ιού. Η κυβέρνηση αγνόησε επιδεικτικά όσα μέτρα επανειλημμένα επίμονα πρότειναν επιστήμονες, υγειονομικοί, συνδικάτα και άλλοι μαζικοί φορείς, επιλέγοντας να πορευθεί αποκλειστικά με την προκλητική επίκληση της περίφημης «ατομικής ευθύνης».

Αντίθετα η κυβέρνηση δίνει τον καλύτερο της εαυτό νομοθετώντας για λογαριασμό του κεφαλαίου, πατώντας πάνω στους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων με 10ωρα, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση, τρομοκρατία, απολύσεις και ανεργία. Χτυπάνε το 8ωρο και δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες να απασχολούν υπερωριακά χωρίς αμοιβή τους εργαζόμενους. Τα δικαιώματα μας, που κατακτήθηκαν με μαζικούς και οργανωμένους αγώνες, δέχτηκαν και δέχονται, πρωτοφανή επίθεση.

Το όργιο απειλών, τρομοκρατίας και καταστολής των τελευταίων ημερών από την πλευρά της κυβέρνησης ξεπερνάει κάθε προηγούμενο! Μάλιστα η απόφαση απαγόρευσης δημόσιων συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση φοβάται τη φωνή του λαού και της νεολαίας και προσπαθεί να επιβάλλει «σιωπητήριο» αποκρύπτοντας ταυτόχρονα τις τεράστιες ευθύνες της, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για την τραγική κατάσταση στο εθνικό σύστημα υγείας αλλά και για τη διασπορά του covid-19 αφού έκανε τα ιατρικά πρωτόκολλα λάστιχο!

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της αντί να κουνάει το δάχτυλο και να μιλάει για «ατομική ευθύνη» να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας του λαού! Να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών.

Πολυτεχνείο σημαίνει αγώνας και διεκδίκηση για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων, για να βροντοφωνάξουμε «Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ» που ειδικά σήμερα πρέπει να διατρανωθεί περισσότερο από ποτέ.

Τιμάμε την εξέγερση του Νοέμβρη 1973 και τα επίκαιρα μηνύματα του πολυτεχνείου, συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, δίνοντας σύγχρονο περιεχόμενο στο σύνθημα “ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ενάντια στον περιορισμό των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών. Οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.