Το πρώτο κουδούνι αύριο στα σχολεία

0

Αρχίζει αύριο Τρίτη (11/9/18) η νέα σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλα τα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας, όπως άλλωστε και όλης της χώρας.

Ο Δήμαρχος, Π. Νίκας, σε δήλωσή του, ευχήθηκε «να είναι δημιουργική και ποιοτική για την εκπαίδευση η φετινή σχολική χρονιά», ενώ σε μια γενικότερη τοποθέτηση για την παιδεία στη χώρα μας είπε: «Το πρόβλημα της ελληνικής εκπαίδευσης δεν είναι οι υποδομές, όσο και αν αυτό υπερπροβάλλεται, αλλά τα προγράμματα σπουδών, οι κατευθυντήριες γραμμές και η έλλειψη ουσιαστικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού. Η χώρα μας είναι από τις τελευταίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΟΟΣΑ όσον αφορά στα ποιοτικά στοιχεία της εκπαίδευσης και αυτό πρέπει να αλλάξει, με συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και αποφασιστικές ενέργειες».

Στο Δήμο Καλαμάτας λειτουργούν 105 σχολεία: 34 Νηπιαγωγεία, 30 Δημοτικά Σχολεία, 15 Γυμνάσια, 19 Λύκεια και 7 Παιδικοί Σταθμοί. Σε αυτόν βρίσκονται τα δύο τρίτα του μαθητικού δυναμικού της Μεσσηνίας.

Ο Δήμος Καλαμάτας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του «κάνει το καλύτερο δυνατό για να είναι οι υποδομές σε καλή κατάσταση. Έχει δε ανακοινωθεί το πρόγραμμα συντηρήσεων και επισκευών που θα πραγματοποιηθούν στους προσεχείς μήνες, κυρίως από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας προσέφερε πρόσφατα δωροεπιταγές για τα σχολικά είδη σε 500 παιδιά αδυνάτων οικονομικά οικογενειών που. Επίσης, τουλάχιστον 500 παιδιά θα λαμβάνουν δεκατιανό στα σχολεία τους κατά τη σχολική χρονιά που ξεκινά.

Ο κ. Νίκας θα παρευρεθεί στις τελετές αγιασμού που θα πραγματοποιηθούν αύριο σε σχολεία ως εξής: στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος στις 8.30, στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας στις 9.00 και στο Μουσικό Σχολείο στις 10.00.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.