Το παιχνίδι του “κρυμμένου σκουπιδιού”

0

Με το παιχνίδι του “κρυμμένου σκουπιδιού”, στο οποίο συμμετείχε το Δημοτικό σχολείο Κάμπου προσέγγισε ο Σύλλογος “Καθαρή Μάνη” τους μαθητές και με τη συνδρομή τοπικών συλλόγων τους μύησε στις δράσεις του για το περιβάλλον.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου “Καθαρή Μάνη” αναφέρονται τα εξής:

«Οι μικροί μαθητές καθάρισαν το σχολείο τους και έμαθαν να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά παίζοντας το παιχνίδι του “κρυμμένου σκουπιδιού”. Τα οργανικά τα τοποθέτησαν στον κομποστοποιητή του κτήματος Φοίφα που βρίσκεται στο προαύλιο του σχολείου. Ως “ανταμοιβή” έλαβαν αυτοκόλλητα και κονκάρδες με το λογότυπο του συλλόγου “Καθαρή Μάνη”. Ακολούθησε ενημέρωση με διαφάνειες για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις δράσεις του συλλόγου για την αντιμετώπιση αυτών. Στην συνέχεια οι μικροί εθελοντές, φορώντας μπλουζάκια του Συλλόγου ξεχύθηκαν στο χωριό Κάμπος μαζί με την διευθύντρια, καθάρισαν και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους κατοίκους. Κάποιοι εθελοντές καθάρισαν τον κεντρικό δρόμο Σταυροπηγίου – Κάμπου. Στο τέλος προσφέρθηκε φασολάδα και άλλα εδέσματα με χυμούς.

Ο Σύλλογος χορήγησε δωρεάν στο σχολείο 5 μεταλλικές πινακίδες με περιβαλλοντικά συνθήματα γραμμένα από τους ίδιους τους μαθητές του σχολείου που θα τοποθετηθούν στον σχολικό χώρο αλλά και στο χωριό.

Ευχαριστούμε πολύ την διευθύντρια του δημοτικού σχολείο Κάμπου κα Πλακονούρη Σίσυ που μας υποδέχθηκε με χαρά και συμμετείχε στις δράσεις μας για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και κατοίκων της περιοχής. Ευχαριστούμε τον Δήμο Δυτικής Μάνης που μας επέτρεψε την είσοδο στο χώρο του σχολείου, καθώς και όλους όσους μ ενθουσιασμό συμμετείχαν, μικρούς και μεγάλους, δίνοντας το καλό παράδειγμα του ενεργού πολίτη-εθελοντή.

Σοφία Χριστοφιλοπούλου

Ιατρός – Πρόεδρος του Συλλόγου “Καθαρή Μάνη”

μοιραστειτε το:

Comments are closed.