“Το παγκάκι” με τον Γ. Κιμούλη σήμερα στην Καλαμάτα

0

Η θεατρική παράσταση “Το παγκάκι”, με τον Γιώργο Κιμούλη και την Φωτεινή Μπαξεβάνη θα παρουσιαστεί σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, στις 9:15 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.

Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;

Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της της Ρωσίας. Το “Παγκάκι” γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες. Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο.

Σκηνοθεσία – Διασκευή – Διαμόρφωση χώρου: Γιώργος Κιμούλης
Μετάφραση: Νίκος Καμτσής
Κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδη
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Παναγιωτίδης
Παίζουν:
Γιώργος Κιμούλης
Φωτεινή Μπαξεβάνη

Η προετοιμασία και πραγματοποίηση της παράστασης γίνεται με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων που συστήνει το Υπουργείο Υγείας.

Πληροφορίες
Κάστρο Καλαμάτας, Παρασκευή 10 Ιουλίου, ώρα: 21.15
Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ γενική είσοδος & 12 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό & ανέργων).
Προπώληση: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Αριστομένους 33, τηλ. 27210 87902
Βιβλιοπωλείο “Όλα Χαρτί”, Πλατεία 23ης Μαρτίου 2, Tηλ. 27210 63690
Πληροφορίες- κρατήσεις: Τηλ:. 2310-860888

μοιραστειτε το:

Comments are closed.