Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ για το εργατικό δυστύχημα στην Τριφυλία

0

Στον άδικο χαμό του υπαλλήλου καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας (7.1.2021) κατά την ανατροπή του απορριμματοφόρου, στο οποίο εργαζόταν επανέρχεται το Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή του, ζητώντας την άμεση ολοκλήρωση των ερευνών για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες όπου πρέπει και να γίνουν μόνιμες προσλήψεις επαρκούς ειδικευμένου προσωπικού στους Δήμους.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ως Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, επανερχόμαστε στο ζήτημα του άδικου χαμού του συναδέλφου στην καθαριότητα κατά την ανατροπή του απορριμματοφόρου, στο οποίο εργαζόταν σε περιοχή του δήμου Τριφυλίας, και ζητάμε:

  • Την άμεση ολοκλήρωση των ερευνών και την εξαγωγή πορίσματος, ώστε να φωτιστούν οι συνθήκες και οι αιτίες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα,
  • εκεί που πρέπει,
  • Να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες από το κράτος και τους δήμους, όπως μόνιμες προσλήψεις επαρκούς ειδικευμένου προσωπικού, προμήθεια σύγχρονων μηχανημάτων, λήψη ουσιαστικών μέτρων υγεινής και ασφάλειας, ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε συνάδελφο σε κανέναν χώρο δουλειάς, όπως στην καθαριότητα, που έχει μετατραπεί σε εργασιακό Μινώταυρο σε όλη τη χώρα.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δημήτρης Γ. Φαββατάς
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτης Μερτίκας»
μοιραστειτε το:

Comments are closed.