Το νέο κτήριο της ΔΕΥΑΚ και όμβρια στο Νησάκι

0

Σε αποφάσεις της τελευταίας σενεδρίασης Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ (Τετάρτη 22/8/2018), αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Δημήτρης Βεργόπουλος σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε σήμερα Παρασκευή (24/8/2018).

VERGOPOYLOS_D

Ειδικότερα αναφέρθηκε αναΦέρθηκε στην:

  • Ανέδειξη προσωρινού μειοδότη στο διαγωνισμό για την επισκευή του κτηρίου όπου θα μετεγκατασταθούν τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Ύδρευσης,
  • Κατακύρωση του διαγωνισμού για την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης σε Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας,
  • Έγκριση της μελέτης για την  και ορίστηκε η πραγματοποίηση του διαγωνισμού στις 2 Οκτωβρίου του 2018.
  1. «Επισκευή κτηρίου για τη μετεγκατάσταση γραφείων της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Ύδρευσης , (το κτήριο Γ΄ του συγκροτήματος του νέου Δημαρχείου, της πρώην Σχολής Νοσοκόμων). Για το έργο αυτό, προϋπολογισμού 950.000 € πλέον ΦΠΑ, αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης η εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ, με προσφορά ύψους 527.862,82 €πλέον ΦΠΑ. Η μετασκευή θα αποδώσει ένα υπερσύγχρονο κτήριο, σύμφωνα με τους τελευταίους κανονισμούς δόμησης από πλευράς στατικότητας και με το ελάχιστο δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα. Θα χρησιμοποιηθούν νέες τεχνολογίες ψύξης, θέρμανσης και φωτισμού και με τη χρήση θερμοπροσόψεων και φωτοβολταϊκής εγκατάστασης το κτήριο θα είναι αυτόνομο ενεργειακά. Επισημαίνεται ότι στο ισόγειο του κτηρίου θα υπάρχει χώρος έκθεσης μουσειακού υλικού-εκθεμάτων σχετικά με την υδροδότηση της πόλης τον 20ό αιώνα, ενώ στην όψη του κτηρίου θα είναι έντονο το στοιχείο του νερού. Το νέο κτήριο θα διαθέτει πλήρεις υποδομές προσβασιμότητας ΑμεΑ, καθώς και σύγχρονο, εξωτερικό ασανσέρ. Στο κτήριο Γ΄ του συγκροτήματος του νέου Δημαρχείου θα στεγασθεί και ο Σύνδεσμος Ύδρευσης.
DEYAK NEO DHMARXEIO

Tο κτήριο Γ΄ του συγκροτήματος του νέου Δημαρχείου, της πρώην Σχολής Νοσοκόμων

  1. «Αποχέτευση ομβρίων ζώνης V, VI και VII Δήμου Καλαμάτας – περιοχή Νησάκι», προϋπολογισμού 600.000 € πλέον ΦΠΑ. Στην περιοχή από τις σιδηροδρομικές γραμμές μέχρι και την οδό Θράκης (στον άξονα βορρά-νότου) και από το Νέδοντα έως την οδό Ψαρών, θα γίνει συμπλήρωση των υπαρχόντων αγωγών ομβρίων με 1.760 μέτρα νέου δικτύου, διατομής Φ 500 – Φ 1.000, που θα παροχετεύει τα νερά της βροχής στο Νέδοντα. Επίσης, θα κατασκευασθούν 190 φρεάτια υδροσυλλογής, στην περιοχή του καινούργιου δικτύου και για την πύκνωση του υπάρχοντος. Το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ ενέκρινε τη μελέτη και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018.
  2. «Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού 990.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το ΔΣ ενέκρινε το πρακτικό κατακύρωσης του διαγωνισμού στην εταιρεία Latern Construction Company, έναντι ποσού 401.126,84 €πλέον ΦΠΑ. Το έργο αυτό περιλαμβάνει παρεμβάσεις στη Βέργα, τη Μικρή Μαντίνεια, το Ασπρόχωμα, τη Σπερχογεία και σε τμήμα του Αντικαλάμου. Η παρέμβαση αυτή αφορά στην αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης, που παρουσιάζουν μεγάλες διαρροές και μεγάλη συχνότητα ζημιών. Οι αγωγοί που θα αντικατασταθούν, διατομών Φ 90 και Φ 160, είναι συνολικού μήκους 13.595 μέτρων, μαζί με τις παροχές που συνδέουν στο δίκτυο τα αντίστοιχα ακίνητα. Επίσης, πρόκειται να τοποθετηθούν 12 πυροσβεστικοί κρουνοί. Οι αγωγοί θα τοποθετηθούν σε σκάμματα διαστάσεων 60 x 120 εκατ. που θα διανοιγούν σε υπάρχοντες δρόμους, οι οποίοι θα αποκατασταθούν στην προτέρα τους κατάσταση.

 

μοιραστειτε το:

Comments are closed.